8 decembrie 2023, 1:17

Autobuzul double-decker „Flight” revine cu tururi gratuite în Timișoara

Autobuzul Flight, un double-decker, care s-a bucurat de un adevărat succes în perioada în care s-a desfășurat cel mai mare festival din vestul țării, Flight Festival – District 23, revine cu tururi ghidate prin Timișoara și prin județ.

Pe parcursul a două săptămâni, în perioada 29 august – 11 septembrie, Autobuzul Flight va străbate orașul, pentru ca turiștii, dar și timișorenii să descopere poveștile locurilor și oamenilor de altădată. Accesul este gratuit.

Tururile includ:

  • Timișoara by Night – un tur de noapte prin oraș dedicat tinerilor
  • Kids & family tour – Timișoara pe înțelesul copiilor
  • Descoperiri: „Fabricat în Fabric” – prezentat de prof. univ.dr.Adriana Babeți. Turul are 3 stații mari: Piața Traian (Casa Ștefania, Sinagoga, Biserica Millenium, meserii uitate, meserii pierdute etc.), Str. Pestalozzi (Fabrica de Bere, Fabrica de ciocolată artizanală POC Sweets), Calea Urseni – Muzeul Apei Urseni.
  • Descoperiri: „Cum să aperi o cetate?” – prezentat de prof. univ.dr.Adriana Babeți. Tur la pas, fără bus, cu povești interesante despre: Un piroman la Castel, Cazarme și garnizoane, Bastioane cucerite de timp, Intra muros: Piața Sf. Gheorghe: ce se vede prin ochiul de sticlă.
  • Descoperiri: „Jimbolia, orașul dintre granițe” – prezentat de prof. univ.dr. Adriana Babeți

Conform Tion, Prof. dr. univ. Adriana Babeți va prezenta povești relevante pentru descoperirea trecutului orașului, ca parte a proiectului „Timișoara. Harta secretă: oameni și locuri”, desfășurat de Universitatea de Vest Timișoara și Casa de Cultură, dar și cu povești despre Jimbolia, orașul cu șase muzee: Muzeul Căilor Ferate, Muzeul Presei „Sever Bocu”, Muzeul Pompierilor „Florian”, Muzeul „Stefan Jäger”, Casa memorială „Petre Stoica” Jimbolia, Casa memorială „Dr. Karl Diel”.

Busul FLIGHT va purta însemnele programului Timișoara 2023 Capitală Europeană a Culturii si ale Centrului de Cultură și Artă Timiș, având o grafică realizată de artiști locali. Proiectul este finanțat prin Programul cultural național Timișoara – Capitală Europeană a Culturii în anul 2023.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol