15 aprilie 2024, 9:45

Autoritățile locale din Făgăraș vor să amenajeze un parc natural în forma hărţii României

Potrivit ultimelor date statistice, centrul țării se află la doar doi kilometri de Cetatea Făgărașului, iar autoritățile locale și-au propus să amenajeze parcul natural pe o suprafață de 2 hectare, în Parcul Regina Maria.

Conform ultimelor măsurători făcute de profesorul Alexandru Boroiu, de la Universitatea de stat din Piteşti, în 2015, centrul țării este în Făgăraș și nu la Dealu Frumos, în județul Sibiu.

„În proiect am prins ca în acel parc să plantăm copaci din cele șapte regiuni, iar în mijlocul parcului să marcăm centrul țării cu o bornă cu un catarg cu steagul românesc, iar toate aleile din acel parc vor fi doar din pământ, macadam sau pietriș. În acel parc nu va fi nici măcar un metru pătrat de beton, doar acolo unde trebuie să punem acel catarg, iar acel parc va fi natural, cu tot ceea ce are România: copaci, vegetație”, a declarat primarul din Făgăraș, Gheorghe Sucaciu, la Radio România Brașov.

Parcul face parte dintr-un proiect mai amplu, care prevede construirea unui stadionul de fotbal, a unui bazin olimpic și a unei baze sportive.

Întregul proiect ar urma să fie gata în anul 2026.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol