27 august 2023, 16:48

Avertizare meteo de vreme rea. Regiunile în care sunt așteptate ploi torențiale și vijelii

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a transmis o nouă avertizare de vreme rea, ce include poli și vijelii în toată țara, valabilă până miercuri noaptea. Anunțul este valabil de luni, de la ora 12.00, până miercuri, la ora 23.00, în cea mai mare parte a țării vor fi perioade cu instabilitate atmosferică accentuată, anunță Digi24. 

Totodată, aversele vor fi însoțite de descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, vijelii și căderi de grindină.

Cantitățile de apă vor depăși 15 – 25 l/mp și pe arii restrânse 30 – 40 l/mp, fie în urma intervalelor scurte ale averselor torențiale, fie din cauza acumulării apei.

Mai mult decât atât, meteorologii mai avertizează și faptul ca vremea să se mențință instabilă pe toată durata acestei săptămâni, în majoritatea regiunilor țării.

Ploile nu ocolesc Bucureștiul

Avertizarea meteorologică nu ocoloește nici Capitala. Potrivit meteorologilor din cadrul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), în București sunt preconizate averse și ploi torențiale mai ales după-amiaza și seara, până miercuri. Temperatura maximă nu va depăși 21 de grade.

Informarea este valabilă de de luni, de la ora 12.00 până miercuri, la ora 23.00. Aversele vor fi însoțite de frecvente descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, grindină și posibil vijelii.

Sursă Foto: Avantaje.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol