5 martie 2021, 12:31

Avocatul lui Trump a fost dat în judecată pentru 1,3 miliarde de dolari

Este o figură notorie. Om de afaceri, avocat și primar al New York-ului pentru 7 ani. A stat în ultima vreme alături de Donald Trump și deseori parcă a făcut un concurs de popularitate cu acesta. Acum lucrurile nu stau de loc roz pentru Rudy Giuliani.

Totul i se trage de la campania electorală. Și de la faptul că ori de câte ori a putut a plusat. A devenit deseori mai efervescent în declarații decât însuși Donald Trump – da, este posibil așa ceva.

Acum Rudy Giuliani este dat în judecată de compania pe care a acuzat-o de fraudarea alegerilor din SUA. Iar suma pretinsă ca daune este enormă – 1,3 MILIARDE de dolari.

Dominion Voting Systems Inc îl acuză pe avocatul fostului președinte de defăimare din cauza afirmațiilor nedovedite făcute de acesta privind rolul companiei în fraudarea alegerilor prezidențiale din luna noiembrie a anului trecut, relatează New York Times.

Avocatul lui Trump a fost dat în judecată pentru 1,3 miliarde de dolari

Plângerea penală are – ATENȚIE – nu mai puțin de 107 pagini. Ea a fost  înaintată unei instanțe din capitala americană Washington D.C., acuzându-l pe Giuliani de purtarea unei „campanii virale de dezinformare despre Dominion” alcătuită din afirmații „demonstrabil false”, cu scopul de a se îmbogăți prin onorariile percepute și veniturile realizate din podcast-ul său.

Dominion cere daune de peste 1,3 miliarde de dolari. Plângerea companiei bazându-se pe mai mult de 50 de afirmații făcute de Giuliani în timpul unor audieri legislative, pe Twitter, în timpul podcast-ului său și când a fost invitat la emisiuni TV conservatoare.

Giuliani a fost unul dintre principalii susținători ai unei teorii conspiraționiste bizare. Potrivit acesteia, o rețea socialistă internațională în care ar fi fost implicat și răposatul președinte venezuelean Hugo Chavez a răsturnat rezultatul alegerilor din 3 noiembrie cu ajutorul mașinilor de vot ale companiei Dominion.

„Dominion nu a fost fondată în Venezuela pentru a-l ajuta pe Hugo Chavez să fraudeze alegeri”, mai afirmă compania în plângerea formulată împotriva lui Giuliani.

Dominion îl avertizase pe Giuliani într-o scrisoare trimită la sfârșitul lunii decembrie să păstreze toate înregistrările cu afirmațiile sale și nu mai facă afirmații false. Anunțându-l că acționarea sa în instanță este „iminentă”.

Riscă excluderea din barou

Și asta nu este tot. Senatorul democrat din statul New York Brad Holyman a cerut excluderea lui Giuliani din barou din cauza rolului său în atacul insurecționist din 6 ianuarie asupra Capitoliului SUA. Congresmanul a depus o cerere oficială pentru demararea procesului în cadrul sistemului judiciar din statul său.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.