CITIRE

Ayurveda, medicina veche ce îți redă echilibrul în...

Ayurveda, medicina veche ce îți redă echilibrul între suflet, minte și corp

Ayurveda – știința vieții sau medicina naturală – vede omul ca pe o identitate indivizibilă. Această știință consideră că între sufletul, mintea si corpul unei ființe umane există o strânsă legătură, armonizarea acestora conducând la o stare de bine. Ayurveda face parte din grupul terapiilor holistice, omul fiind considerat un microcosmos.

Întreaga lume este alcătuită din cinci elemente: pământ, aer, apă, foc și eter, însă ființele vii sunt singurele care prezintă în plus cele trei DOSHA (principii dinamice care guvernează orice manifestare biologică și spirituală): Vata, Pitta si Kapha. Ele au luat naștere astfel: prin combinația elementelor pământ și apă se formează Kapha Dosha, din elementele apă și foc ia naștere Pitta Dosha, iar din aer și eter rezultă Vata Dosha. Toate aceste principii există în fiecare om, însă în proporții variate, unice, descriind natura umană a fiecăruia. Echilibrul perfect dintre aceste Dosha nu va exista niciodată, însă prin tulburarea acestora se naște boala.

Cu ajutorul tratamentelor Ayurveda rămâi mereu tânăr, cu un spirit fericit ca al unui copil și totodată obții un echilibru interior. Toate acestea sunt de dorit în zilele noastre pline de agitație și griji, în care avem din ce în ce mai puțin timp liber și un mediu tot mai poluat care ne periclitează sănătatea.

Tratamentul fericirii

Nu cremele scumpe, nici tratamentele pretențioase nu ajută ingrijirea tenului, ci ZÂMBETUL. Tratamentul fericirii ajută tenul să strălucească prin liniștea sufletească. Desigur, se recomandă și tratamente precum loțiunea demachiantă și purificatoare. Zerul, laptele și gelul de aloe sunt demachiante naturale, care purifică și tratează pielea. Pentru pielea sensibilă și afectată de cuperoză (boală dermatologică ce se manifestă prin înroșirea și iritarea tenului) este recomandat zerul – pentru că are o acțiune deosebit de calmantă și curativă.

Ochii – oglinda sufletului

Alte recomandări ale Ayurveda sunt legate de sănătatea ochilor. În acest sens este indicat să nu stai prea mult în fața televizorului, să nu citești în mers, să nu mânânci foarte condimentat, să nu stai mult la Soare și să nu te expui la fum. Când ochii tăi sunt obosiți, roșii și inflamați, picăturile sau compresele cu gel de aloe vera, apa de trandafiri ori alte substanțe curative ajută foarte mult la revigorarea lor.

7 sfaturi pentru echilibrul între minte, corp și spirit:

  1. Trezește-te înainte de ora 6, va ajuta la buna dispoziție.
  2. Recunoștința de dimineață: Trezește-te arătându-ți recunoștința pentru această nouă zi din viața ta.
  3. Gândește mereu pozitiv.
  4. Hidratează-te corect.
  5. Exersează-ți mintea citind sau prin activități interactive.
  6. Lămurește lucrurile cu tine însăți și cu cei din jur.
  7. Plimbă-te câteva minute în ploaie.

Ayurveda reprezintă una dintre cele mai vechi forme ale medicinei și este încă folosită în India.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.