19 aprilie 2024, 11:05

Banii n-aduc fericirea, dar activitățile fizice o pot face până la un anumit nivel. Explicațiile cercetătorilor

Este bine cunoscut faptul că o viață sănătoasă și echilibrată ne aduce o stare de bine, ne menține sănătoși și energici. Cercetătorii de la Yale şi Oxford mai spun și că exercițiile fizice sunt la fel de importante pentru sănătatea mintală, mai importante decât confortul economic, de exemplu.

Aceștia au arătat că persoanele care au avut un ritm de viață mai alert și care au făcut exerciții fizice, au avut în medie mai mult de 18 zile în plus, pe an, în care s-au simțit mai bine, decât persoanele non-active. Mai mult, echipa a mai constatat și că anumite sporturi care dezvoltă și partea socială sau spiritul de echipă pot avea un impact pozitiv aupra sănătații mintale, potrivit businessinsider.com, citat de adevarul.ro.

Concluziile studiului au fost publicate în The Lancet, iar oamenii de știință au strâns informații despre comportamentul fizic și starea psihică a mai mult de 1,2 milioane de americani.

Activitatea fizică este asociată cu reducerea riscului de mortalitate, de boli cardiovasculare, atac cerebral şi diabet, dar legătura cu sănătatea mentală nu este evidentă. Noi am încercat să examinăm această legătură între exerciţiu şi sănătatea mentală pe un eşantion generos şi să înţelegem mai bine influenţa diverselor tipuri de exerciţii, frecvenţei, duratei şi intensităţii”, au explicat cercetătorii, potrivit adevarul.ro.

Persoanele active sunt mult mai fericite

Cetățenilor participanți la studiu li s-a adresat următoarea înrebare: „De câte ori te-ai simţit rău, din punct de vedere mental în ultimele 30 de zile din cauza stresului, a depresiei sau a problemelor emoţionale?”, potrivit adevarul.ro.

Aceștia au putut alege între 75 de tipuri de activităţi fizice, de la cosit, la îngrijirea copiilor,  îngrijirea  gospodăriilor şi până la ridicarea de greutăţi, ciclism sau alergare. Astfel, cercetătorii au putut observa faptul că persoanele active din punct de vedere fizic se simt la fel de bine, comparativ cu cei care au venit de aproximativ 25.000 de dolari pe an sau mai mult.

Sursă Foto: sursadesanatate.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol