4 decembrie 2021, 21:42

Bărbatul care l-a pălmuit pe Macron, deja condamnat.  „Dacă l-aș fi provocat la un duel, mă îndoiesc că ar fi răspuns!”

Justiția se mișcă incredibil de repede în Franța. Bărbatul care l-a pălmuit, marți, pe președintele francez a fost condamnat joi.

Nu cunoaștem chichițele legilor franceze, însă probabil că este o chestiune de timp până președintele Putin să facă o remarcă pe tema asta.

Acestea fiind spuse, justiţia franceză l-a condamnat joi la 18 luni de închisoare, dintre care 4 cu executare și 14 cu suspendare, pe bărbatul care l-a pălmuit pe preşedintele Emmanuel Macron în cursul unei vizite întreprinse de acesta în regiunea sud-estică Drome.

Parchetul din Valence  ceruse o pedeapsă de 18 luni de detenţie împotriva lui Damien Tarel, pentru „violenţe voluntare contra unei persoane depozitare a autorităţii publice”. Această palmă, „complet inadmisibilă”, este un „act de violenţă deliberată”, a arătat reprezentantul Ministerului Public în instanţă.

Damien Tarel, care la audierea de joi a recunoscut că l-a pălmuit pe preşedinte, a fost deja încarcerat.

Ce spune și cine este Tarel

Tarel, un pasionat de lupte medievale în vârstă de 28 de ani, a declarat în faţa tribunalului din Valence că este un simpatizant al extremei drepte şi că a acţionat pentru că Macron întruchipează decăderea Franţei, a relatat postul BFM TV.

Bărbatul, un șomer în vârstă de 28 de ani, a declarat în fața instanței din Valence că înainte de vizita lui Macron s-a gândit să arunce cu un ou sau o tartă în președintele francez.

„Cred că Macron reprezintă foarte bine decăderea țării noastre”, a afirmat acesta. „Dacă l-aș fi provocat pe Macron la un duel la răsărit, mă îndoiesc că ar fi răspuns”, a adăugat bărbatul.

„Când i-am văzut privirea simpatică şi mincinoasă care voia să facă din mine un alegător, m-am umplut de dezgust”, a adăugat tânărul, care a compărut în procedură de urgenţă.

În timp ce l-a pălmuit pe Macron, Damien Tarel a fost auzit strigând „Montjoie! Saint Denis! A bas la Macronie!” (Montjoie! Saint Denis! Jos cu Macronia!), o expresie regalistă inspirată dintr-un strigăt de luptă francez din secolul XII.

„Montjoie, Saint-Denis” face referire la stindardul de luptă al lui Charlemagne, acesta fiind adus cu ei în bătălie de către regii francezi.

Este un slogan patriotic”, a declarat joi Tarel în fața instanței.

Mein Kampf alături de steagul comunist

Bărbatul le-a declarat polițiștilor că are opinii „ultra de dreapta” și că a fost apropiat de mișcarea antiguvernamentală „vestele galbene” ale cărei proteste au zguduit președinția lui Macron.

Procurorul de caz a declarat că acesta nu este un membru al vreunui grup politic sau militant.

Tarel a fost arestat alături de un alt bărbat din orașul său natal Saint-Vallier.

Poliția a găsit arme, o copie a cărții semnate de Adolf Hitler, ”Mein Kampf”, și un steag roșu cu secera și ciocanul la locuința celui de-al doilea bărbat care nu va fi pus sub acuzare pentru incidentul de marți, scrie HotNews.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.