17 iunie 2021, 12:34

O călugăriţă riscă 40 de ani de închisoare după ce a cheltuit banii unei şcoli în cazinouri

O călugăriţă a recunoscut că a furat peste 835.000 de dolari din contul unei şcoli pentru plata unor cheltuieli personale, inclusiv pentru finanţarea unor călătorii în stabilimente dedicate jocurilor de noroc.

Mary Margaret Kreuper, în vârstă de 79 de ani, din California, a recunoscut că este vinovată de fraudă cu fonduri federale şi spălare de bani.

Călugărița, în prezent pensionară, riscă o condamnare de 40 de ani de închisoare într-un penitenciar federal în urma acestor acuzaţii.

Pe durata unei perioade de 10 ani care s-a încheiat în septembrie 2018, Mary Margaret Kreuper a delapidat fonduri ale Şcolii Catolice St. James, unde lucra în calitate de directoare, scrie agerpres.ro.

Aceasta a recunoscut că a deturnat fonduri ale şcolii pentru a achita o serie de cheltuieli pe care ordinul religios din care făcea parte nu le-ar fi aprobat, inclusiv „sume mari pentru jocuri de noroc în cazinouri” şi facturi asociate unor cărţi de credit, în pofida faptului că jurase, în calitate de călugăriţă, să rămână săracă.

A falsificat rapoarte lunare şi anuale ale administraţiei şcolii pentru a-şi acoperi comportamentul fraudulos, dar a înselat și administraţia unităţii de învăţământ făcând-o să creadă că finanţele sale se bazau pe o contabilitate corect întocmită.

sursa foto: thecabinchiangmai.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.