2 iulie 2022, 18:31

Bărbatul care locuiește într-un muzeu rock

Un timișorean pasionat de muzica rock și-a transformat casa într-un muzeu. Toate obiectele au fost achiziționate de la concertele și festivalurile rock din ultimii peste 25 de ani.

Din multitudinea de obiecte pe care instrumentiștii le aruncă spre public în timpul concertelor, se desprind câteva sute de DVD-uri, 150 de tricouri, aproape 10 bețe de tobe și peste 60 de pene de chitară.

Toate obiectele au aparțnut artiștilor și multe sunt semnate. Fiecare fotografie sau obiect are o poveste în spatele ei, nimic nu a fost cumpărat.

Sorin Toader, timișoreanul care și-a transformat casa în muzeu rock, și-a îmbogățit colecția cu noi piese, relatează Radio România Actualități.

Tânărul, care lucrează la o bancă din Timișoara și poate fi văzut mai mereu la 4 ace, în costum cu cravată, are acasă o întreagă colectie de tricouri achizitionate la concerte rock din întreaga lume.

Mândria sa sunt bețele de tobe si autografele dobândite de la vedetele pe care le admiră, dar si mulțimea de fotografii, discuri și CD-uri originale.

Pe pereții casei sunt o mulțime de fotografii cu Sorin lângă instrumentiști rock.

1993 a fost anul în care Sorin a trăit emoțiile primului concert.  La început a mers la evenimentele rock din România, apoi în străinătate. S-a fotografiat cu zeci de vedete internaționale.

„Prima mea întâlnire cu o vedetă internaţională a avut loc în 2003 la Budapesta, la un concert Yngwie Malmsteen. Stăteam la coadă la casa de bilete cu câteva ore de a începe concertul şi deodată l-am văzut pe Yngwie coborând dintr-un bus. Nu aveam nici aparat de foto la mine, absolut nimic. M-am emoţionat, i-am arătat o poză cu mine de pe când aveam părul lung şi i-am cerut un autograf. N-aveam nici hârtie, nici pix, am cerut de la casa de bilete. Mai târziu, la acel concert, din public am prins şi o pană de chitară. Aceasta a fost prima mea experienţă de acest fel cu un artist internaţional“, a declarat melomanul pentru pressalert.ro.

Alături de frumoasele poveşti „culese“ pe meleaguri străine, Sorin Toader este un colecţionar de afişe şi poveşti muzicale şi cu artişti autohtoni, printre care se numără afişul turneului Phoenix din septembrie 1991 sau un autograf primit de la Cristi Minculescu pe o geacă de piele… în 1992. Printre muzicienii care au călcat pragul ineditului muzeu se numără Nicu Covaci, Kempes, Tavi Iepan şi gaşca Rezident Ex, Călin Pop şi Celelate Cuvinte, Andy Ghost de la Altar, Paul Ciuci (Compact), Cristi Minculescu şi mulţi alţii, mai scrie pressalert.ro.

Sursa foto: Radio România Actualități/Facebook


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol