26 octombrie 2021, 21:11

Beam me up, Jeff! William Shatner ÎN LACRIMI după ce a zburat în spațiu (VIDEO)

William Shatner, Căpitanul Kirk pentru prieteni și fani, și-a văzut visul cu ochii – a zburat în spațiu. Cu această ocazie a bătut și recordul pentru cea mai în vârstă persoană care zboară în spațiu.

Experiența se datorează unui zbor suborbital care a atins o altitudine de 106km. ​William Shatner s-a aflat la bordul unei rachete New Shepard construită de compania Blue Origin a lui Jeff Bezos.

”Mi-ați dat cea mai profundă experiență pe care mi-aș fi putut-o imagina. Sunt foarte, foarte emoționat după ce s-a întâmplat, este extraordinar și sper să nu-mi revin niciodată. Vreau să păstrez ce simt acum și să nu pierd nimic”, a spus la întoarcere  Shatner, în vârstă de 90 de ani.

Misiunea de acum este a șasea din acest an în care o companie privată trimite în spațiu astronauți amatori care nu au fost pregătiți de NASA.

Trebuie menționat aici că este o mare diferență între zborurile suborbitale de 10-11 minute făcute de Blue Origin și Virgin Galactic și zborul orbital realizat de SpaceX cu patru oameni la bord, zbor ce a durat trei zile și a atins o altitudine de peste 500 km, fiind un zbor orbital. Aceste zboruri orbital necesită mai multă energie și rachete mai puternice, iar un bilet costă de ordinul zecilor de milioane de dolari, față de sute de mii de dolari, cât este ”biletul” la un zbor suborbital de 10 minute.

Încă trei zboruri ar trebui să mai fie realizate anul acesta cu astronauți amatori la bord, astfel că numărul celor care vor fi ajuns însă în spațiu ar putea fi de 30.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.