2 mai 2024, 1:08

Bill Gates a fost șantajat cu o aventură extraconjugală

Pare că nici un om influent din lume nu poate scăpa de petele negre sau nuanțele gri din trectul său. În cazul lui Bill Gates vorbim de șantaj, adevărul fiind departe de a fi scos la iveală.

Fostul om de afaceri Jeffrey Epstein, care a fost condamnat pentru pedofilie și a murit în 2019, a încercat să obțină bani de la Bill Gates, amenințându-l că va face publică relația acestuia cu o jucătoare de bridge din Rusia.

Epstein l-a amenințat pe Bill Gates și a încercat să-l facă să plătească pentru a nu dezvălui relația acestuia cu o jucătoare de bridge, rusoaica Mila Antonova, susține Daily Mail.

Surse citate de tabloidul britanic dezvăluie că, după ce Epstein a aflat despre aventura fondatorului companiei Microsoft cu jucătoarea de bridge, i-a cerut acestuia să-i plătească cheltuielile de școlarizare pe care Epstein le-a suportat când Antonova a urmat cursuri de programare informatică.

Pasionat de bridge, Gates a cunoscut-o pe Antonova în 2010, când aceasta avea 20 de ani, și a început să joace cu ea. Într-o înregistrare video din 2010, rusoaica a povestit că nu a reușit să-l bată pe Gates, dar a încercat măcar „să-i pună piedică”.

Potrivit documentelor ajunse în posesia presei, Antonova dorea să înceapă o afacere cu tutoriale despre jocul de bridge și încerca să facă rost de fonduri.

Ea i-a fost prezentată lui Epstein prin intermediul lui Boris Nikolic și i-a cerut controversatului om de afaceri să o sprijine financiar în proiectul de creare a unor tutoriale de calitate pentru jucătorii începători și avansați de bridge.

Antonova și Nikolic s-au întâlnit cu Epstein în noiembrie 2013, în casa acestuia din New York, unde ea i-a prezentat propunerile și i-a cerut să investească o jumătate de milion de dolari. Antonova a declarat că Epstein nu i-a dat bani.

Cu toate acestea, faptul că, un an mai târziu, ea a locuit într-un apartament din New York pe care Epstein i l-a pus la dispoziție ridică semne de întrebare asupra rolului său în relația cu cei doi miliardari. „Nu am interacționat cu el sau cu altcineva cât timp am stat acolo”, a spus ea.

În plus, documentele citate atestă să Epstein i-a plătit Antonovei cursuri de programare. „Epstein a acceptat să plătească și a achitat direct la școală (…). Nu știu de a făcut asta. Când l-am întrebat, a zis că era bogat și dorea să ajute oamenii când putea să o facă”, a explicat ea.

În perioada în care Antonova încerca să-și clădească afacerea, Epstein căuta să-și creeze o organizație de caritate în colaborare cu banca JP Morgan și avea nevoie de donatori foarte bogați care puteau cotiza cu cel puțin 100 de milioane de dolari.

Epstein încerca astfel să-și refacă reputația după ce a fost obligat să se înregistreze ca abuzator sexual și a pledat vinovat în 2008 pentru solicitarea și procurarea serviciilor unor prostituate minore, susțin sursele citate.

Documentele examinate de presa arată că fondul lui Epstein depindea de obținerea sprijinului lui Bill Gates.

În 2017, după mai multe tentative de a-l convinge pe Bill Gates să coopereze cu el la înființarea organizației caritabile și după ce aventura fondatorului Microsoft cu Antonova se încheiase, Epstein i-a trimis acestuia un email în care îi cerea să-i dea banii pe care plătise pentru cursurile Antonovei. „Tonul mesajului arăta că Epstein știa despre aventură și o putea dezvălui”, scrie WSJ.

Un reprezentant al lui Bill Gates a precizat că acesta nu a încheiat niciun acord financiar cu Jeffrey Epstein. Cu alte cuvinte, Gates nu a cedat șantajului.

Doi ani mai târziu, în 2019, procurorii federali l-au pus pe Epstein sub acuzare pentru trafic sexual de minori și conspirație pentru comiterea de trafic sexual. Acesta a negat acuzațiile și a refuzat eliberarea pe cauțiune. El a murit după două luni în închisoare, iar autoritățile au anunțat că s-a sinucis.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol