6 septembrie 2023, 11:31

Bine ați venit la Veneția. Rog treceți pe la ghișeu și plătiți taxa de intrare!

Veneția este un oraș-muzeu. Iar la muzeu, de obicei, plătești taxă. Pornind de la această idee, municipalitatea vrea să introducă o taxă de intrare pentru turiștii care nu au cazare în oraș.

Veneția intenționează să experimenteze o taxă de intrare în oraș pentru turiștii care nu intenționează să înnopteze aici pentru a evita supraaglomerarea orașului din cauza numărului mare de vizitatori, scrie Reuters.

Consiliul local al Veneției a anunțat că taxa va fi de 5 euro și va fi aplicată anul viitor, timp de 30 de zile. Acestea vor fi alese pentru a coincide cu datele în care numărul de turiști este cel mai mare, ca de exemplu weekendurile din timpul verii sau zilele de concediu legal.

Deci nu o lună cu 30 de zile la rând, ci anumite zile, când și când. Zilele exacte care vor fi alese pentru perceperea taxei și detaliile finale urmează să fie stabilite de consiliul local cel mai probabil săptămâna viitoare.

Chiar dacă autoritățile venețiene subliniază că măsura este un „test”, taxa va fi percepută tuturor persoanelor cu vârsta de peste 14 ani.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol