28 mai 2024, 16:27

Ești dependent/ă de jocuri video? Biserica rusă are o rugăciune pentru asta!

Biserica Ortodoxă Rusă a scris o rugăciune specială pentru oamenii care sunt obsedați de jocurile video. Textul trebuie să fie aprobat de Sfântul Sinod, organismul de conducere bisericesc din Rusia.

„Rugăciunea cu cântec pentru cei obsedați de pasiunea computerului” a fost supusă examinării de către Sfântul Sinod. Textul rugăciunii va fi făcut public după aprobare. Nu au fost scrise rugăciuni separate pentru jucătorii pe dispozitive mobile și console.

La începutul anului 2022, Organizația Mondială a Sănătății a clasificat oficial dependența de jocuri video drept o tulburare de comportament care provoacă dependență.


Citește și:
Lucifer a dat în judecată Biserica Ortodoxă Rusă și vrea 666 de ruble daune morale


Jocurile video au fost o țintă a reglementărilor guvernamentale de pe tot globul. Rusia nu este o excepție, deoarece politicienii și mass-media de stat demonizează sau dau vina pe aceste jocuri pentru diferite crime și ilegalități comise de cetățeni minori.

Potrivit datelor de la MY.GAMES, piața rusă a jocurilor de noroc a atins venituri de 2,21 miliarde de dolari în 2021, PC-urile reprezentând aproape jumătate din aceasta. Există în jur de 80 de milioane de jucători în țară.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol