7 iunie 2022, 17:29

BNR cere 350 de lei pentru o monedă de 10 lei. Află semnificația

BNR anunță că lansează o monedă cu ocazia 140 de ani de la înfiinţarea Societăţii de Cultură Macedo – Română.

Începând cu data de 18 septembrie 2019, Banca Naţională a României va lansa în circuitul numismatic monedă de argint cu valoare de 10 lei, cu forma rotundă, diametrul de 37 mm, greutate de 31,103 g şi cant zimţat.

Aversul monedei prezintă Statuia ,,Lupa Capitolina” (Lupoaica), simbol al latinității, adoptat și de Societatea de Cultură Macedo – Română și un fragment din statutul societății; inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, stema României și anul de emisiune „2019”.

Reversul monedei prezintă portretul și numele lui Calinic Miclescu, Mitropolit Primat și președinte onorific al Societății de Cultură Macedo – Română și portretul și numele lui V.A. Urechia, secretar, membri fondatori ai acesteia; inscripția în arc de cerc ,,SOCIETATEA DE CULTURA MACEDO-ROMANA” și anul înființării societății ,,1879”.

Prețul de vânzare este de 350 lei, iar numărul de exemplare este de 300 de monede de argint, precizează bnr.ro.

Lansarea în circuitul numismatic a acestor monede din argint se realizează prin sucursalele regionale Bucureşti, Cluj, Constanţa, Dolj, Iaşi şi Timiş ale Băncii Naţionale a României.

sursa foto: bnr.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol