29 noiembrie 2021, 10:36

BNR vinde monede dedicate revoluției conduse de Tudor Vladimirescu

Banca Naţională a României lansează monede dedicate revoluției conduse de Tudor Vladimirescu.

În circuitul numismatic vor fi monede din aur, argint, tombac cuprat şi alamă pentru colecţionare cu tema ”200 de ani de la Revoluţia din 1821 condusă de Tudor Vladimirescu”.

Moneda din aur prezintă portretul şi numele lui Tudor Vladimirescu, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „500 LEI”, anul de emisiune „2021” şi stema României.

Pe moneda de argint vor fi portretul şi numele lui Tudor Vladimirescu, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „10 LEI”, anul de emisiune „2021” şi stema României.

Aversul monedei din tombac cuprat prezintă portretul şi numele lui Tudor Vladimirescu, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „1 LEU”, anul de emisiune „2021” şi stema României, informează agerpres.ro.

Aversul monedei din alamă pentru colecţionare prezintă portretul şi numele lui Tudor Vladimirescu, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, valoarea nominală „50 BANI”, anul de emisiune „2021” şi stema României.

Pe reversul tuturor monedelor vor fi monumentul de la Padeş şi anul evenimentului aniversat, „1821”, în partea de jos, acvila de pe steagul lui Tudor Vladimirescu şi, circular, inscripţia „200 DE ANI DE LA REVOLUTIA CONDUSA DE TUDOR VLADIMIRESCU”.

Preţurile de vânzare sunt: 11.000 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din aur, inclusiv broşura de prezentare; 440 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din argint, inclusiv broşura de prezentare; 110 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din tombac cuprat, inclusiv broşura de prezentare; 10 lei, exclusiv TVA, pentru moneda din alamă pentru colecţionare.

sursa foto: agerpres.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.