CITIRE

Boicot marca PSD: Cum a scăpat Carmen Dan de audie...

Boicot marca PSD: Cum a scăpat Carmen Dan de audierea în Comisia de Apărare

Comisia de Apărare a Camerei Deputaților s-a întrunit astăzi, pe ordinea de zi fiind solicitarea deputaților PNL de a o invita la audiere pe Carmen Dan, Ministrul de Interne,  în legătură cu intervenţia jandarmilor la protestul din 10 august.

Ședința a fost suspendată, deoarece nu au fost prezenți suficienți deputați: „Am așteptat cele 15 minute, din păcate nu suntem în cvorum. Îmi pare rău, ședința nu poate fi ținută. Suspendăm.”, a declarat președintele comisiei, Dorel Căprar, deputat PSD.

Deputatul Ovidiu Raețchi a insistat: „Domnule președinte, după cum vedeți, toți colegii de la PNL și USR sunt aici, pentru că noi considerăm că avem o situație de o gravă și pentru că primii chemați să exercităm misiunea de control parlamentar asupra Jandarmeriei, asupra Ministerului de Interne suntem noi. V-aș ruga să folosim ocazia de astăzi pentru a stabili cine ar trebui să fie audiat și care ar fi următoarea dată cu caracter de urgență în care am putea avea această audiere.”

Președintele comisiei a stabilit că următoarea ședință va fi marți: „noi suntem prezenți ca de fiecare dată.”

Raetchi: „Din păcate nu prea sunteți, că dacă erați puteam să discutăm asta.”

Și deputatul USR Rodeanu Bogdan arată necesitatea unei audieri în comisie: „Domnule președinte, reiterez solicitarea făcută de colegul de la PNL, e un prilej bun să analizăm în biroul comisiei oportunitatea clară de a derula procedurile firești, de a dialoga cu Ministerul de Interne, cu doamna ministru, cu Jandarmeria Română, pentru a clarifica aspecte care s-au întâmplat săptămâna trecută și care ne privesc în special pe noi, comisia de apărare, ordine publică și siguranță națională.”

Dorel Căprar l-a invitat pe Rodeanu în biroul său pentru a discuta, deoarece nu a dorit ca presa să fie de față la o asemenea discuție.

Și deputatul PNL, Victor Paul Dobre a luat cuvântul: „Domnule președinte, eu fac un apel la dumneavoastră,  în calitate de președinte al comisiei și funcția pe care o aveți în cadrul PSD, că în mod evident, lipsesc colegii din PSD. Aveți calitatea, dreptul și responsabilitatea să vă mobilizați cât mai repede colegii, pentru că este o imagine deosebită. Sunt lucruri cu care nu avem voie să glumim.”

Căprar nu a avut nimic de spus în acest sens: „Ședință suspendată. O zi bună!”

Ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a precizat, sâmbătă, că intervenţia jandarmilor la protestul de vineri din Piaţa Victoriei a fost una justificată şi că acţiunile forţelor de ordine au fost un exemplu de restabilire a ordinii publice practicat în orice alt stat democratic.

Se pare că, ministrul Carmen Dan, a scăpat, cel puțin pentru moment, de audierea în Comisia de Apărare.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.