3 iulie 2022, 6:13

Breșă majoră la Facebook: Datele personale de la 533 de milioane de utilizatori au fost postate online

Breșă majoră la rețeaua de socializare Facebook. Informaţiile personale ale unui număr de peste 500 de milioane de utilizatori Facebook au fost, pur şi simplu, postate pe un forum, de unde puteau fi accesate şi copiate de oricine. Informaţiile au fost postate fără restricţii speciale, astfel că oricine are cont pe forum le poate accesa şi folosi în orice manieră.

Au fost sparte date personale aparținând unui număr de 533 de milioane de utilizatori ai Facebook, din peste 100 de țări, printre care se numără și Republica Moldova, dar NU și România, din informațiile preliminare publicate sâmbătă de presa internațională.

Alon Gal, director tehnic la o firmă de securitate cibernetică, Hudson Rock, a relatat acum pe larg despre scurgea de date, care pare a fi însă mai veche. Potrivit unei liste publicate de acesta, printre țările cele mai afectate se numără Egipt (46 milioane de utilizatori Facebook), Italia (35 de milioane), SUA (32 de milioane de utilizatori Facebook), Marea Britanie (11 milioane), Rusia (aproape 10 milioane).

Dintre vecinii noștri, Republica Moldova are 46.000 de utilizatori Facebook afectați, Serbia are 162.000, Bulgaria -432.000, iar Ungaria- 377.000.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol