7 septembrie 2023, 18:32

Broadway. Musicalul „Chicago” este primul spectacol care revine. Deja biletele sunt epuizate!

Musicalul „Chicago” este primul spectacol care şi-a anunţat vineri revenirea pe Broadway, din 14 septembrie, dată începând cu care guvernatorul statului New York a autorizat redeschiderea teatrelor la capacitate maximă.

Un purtător de cuvânt al producţiei a confirmat reluarea spectacolului, anunţată de mai multe mass-media americane.

Până vineri la prânz, în ziua anunțului, două treimi dintre tichetele pentru reprezentaţia din 14 septembrie, la Ambassador Theatre, au fost deja vândute. Ulterior, până la finalul zilei, toate biletele au fost epuizate.

În fapt, la toate cele 11 reprezentații ale spectacolului din următoarele două săptămâni fie nu mai sunt de loc bilete, fie găsești doar câteva, disparate.

Din cauza pandemiei de COVID-19, pe Broadway nu au mai avut loc musicaluri timp de 552 de zile, o situaţie fără precedent în istoria celui mai renumit teatru din lume, instalat în jurul Times Square de la începutul anilor 1900.

Guvernatorul statului New York, Andrew Cuomo, a autorizat redeschiderea teatrelor din 2 aprilie, însă la o capacitate de maxim 33% sau 100 de persoane.

Ce spectacole revin?

Pentru producţiile de pe Broadway, care implică investiţii de milioane de dolari, redeschiderea în aceste condiţii nu a fost rentabilă din punct de vedere economic. Până în prezent, doar două piese off-Broadway  au fost reluate.

După ”Chicago”, un alt musical, „Six”, şi-a anunţat revenirea pe Broadway, din 17 septembrie.

Cel mai longeviv musical din istoria Broadway, „The Phantom of the Opera” (peste 13.300 de spectacole din 1988) şi-a anunţat revenirea pentru 22 octombrie. Două spectacole noi, „The Music Man” cu Hugh Jackman, şi mult aşteptatul „Diana”, despre povestea prinţesei Lady Di, vor începe abia în decembrie.

Citește și:

New York, New York! Broadway se redeschide complet în septembrie!


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol