5 septembrie 2023, 7:36

Bruce Willis a fost diagnosticat cu demență frontotemporală

Bruce Willis a fost diagnosticat cu demență frontotemporală (FTD), a anunțat familia sa, scrie Sky News.

Starul hollywoodian, în vârstă de 67 de ani, a fost diagnosticat în martie 2022 cu afazie, o afecțiune care afectează creierul și care cauzează dificultăți de limbaj și vorbire.

Rudele sale au declarat atunci că acesta se va „retrage” din actorie.

O declarație despre evoluția afecțiunii sale a fost semnată de actuala sa soție, Emma Heming Willis, și de fosta sa soție, Demi Moore, precum și de copiii săi Rumer, Scout, Tallulah, Mabel și Evelyn.

Aceștia au spus: „De când am anunțat diagnosticul de afazie al lui Bruce în primăvara anului 2022, starea lui Bruce a progresat și acum avem un diagnostic mai specific: demență frontotemporală (cunoscută sub numele de FTD).

„Din nefericire, provocările legate de comunicare sunt doar un simptom al bolii cu care se confruntă Bruce. Deși acest lucru este dureros, este o ușurare să avem în sfârșit un diagnostic clar.”

Ce este Demența Frontotemporală (FTD)

FTD afectează în principal persoanele cu vârsta sub 65 de ani, deși și persoanele în vârstă suferă de această boală.

Boala provoacă modificări ale personalității, comportamentului, limbajului, memoriei și mișcărilor, din cauza zonelor creierului pe care le afectează (lobii frontali și temporali).

Există, de asemenea, efecte fizice, cum ar fi lentoarea mișcărilor, pierderea controlului vezicii urinare și al intestinelor și slăbiciune musculară.

Ca și în cazul altor forme de demență, debutul bolii este lent la început, dar se agravează treptat.

În prezent, nu există un tratament pentru FTD, dar tratamentele, cum ar fi medicamentele, terapiile și activitățile de memorie, pot ajuta la controlul unora dintre simptome.

Timpul mediu de supraviețuire după apariția simptomelor este cuprins între opt și zece ani.

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol