Începând de astăzi până vineri, la Institutul Francez, se va desfășura Bucharest Science Festival, eveniment organizat de către organizat de Asociaţia Secular-Umanistă.
Acesta conține o serie de conferințe, ateliere, expoziții, programe pentru școli, tema fiind inteligenţa artificială şi impactul ei social.
„Noi înşine, la nivel individual, şi societăţile noastre, la scară largă, nu ne mai putem lipsi de ea. Institutul Francez din Bucureşti şi Bucharest Science Festival explorează bucuriile, avantajele, dar şi fricile pe care le presupune coexistenţa noastră cu inteligenţa artificială, cu ocazia unei serii de evenimente de popularizare a ştiinţei, evenimente care beneficiază de participarea unor cercetători reputaţi. Organizat de Asociaţia Secular-Umanistă din România, Bucharest Science Festival are drept misiune, pe de o parte, explicarea fenomenului ştiinţific, o activitate importantă şi necesară în contextul actual, şi informarea publicului larg despre ultimele descoperiri şi progrese tehnologice, pe de altă parte”, se arată un comunicat al organizatorilor.
Luni, de la ora 18,30, va fi vernisată în Atrium-ul Institutului Francez Bucureşti expoziţia „Traducerea automată: revoluţia inteligenţei artificiale”, concepută de Cite des Sciences et de l’Industrie, un lieu Universcience (Paris). Expoziţia va fi prezentată în colaborare cu Săptămâna Europeană a Limbilor.
În acelaşi spaţiu, miercuri, este programată conferinţa „Cum să trăim în armonie cu inteligenţa artificială”, susţinută de profesorul Yves Demazeau, iar joi va susţine la Universitatea Politehnică din Bucureşti, conferinţa „Practical User-Centered Multi-Agent Systems”. Vineri, de la ora 18,00, în Atrium-ul Institutului Francez Bucureşti este programată masa rotundă „Învăţarea limbilor străine şi inteligenţa artificială”, cu Michele Kail şi Yves Demazeau.
La toate evenimentele din program intrarea este liberă.
Comentariile sunt oprite pentru acest articol