6 septembrie 2023, 9:17

București. Primăria a început reabilitarea a 210km de rețea de termoficare

Un tronson de 6km, la care a început lucrul, este primul dintr-un total de 210km de rețea de termoficare, ce se vor reabilita cu bani europeni. În total, în acest an se vor începe lucrări la 90km de rețea, acestea urmând a fi finalizate până la finalul anului următor.

„Începem azi, în teren, marile lucrări de termofficare. Este contractul pe fonduri europene pentru reabilitarea a 210 km de rețea. Este o lucrare cu o valoare totală de 360 milioane de euro din care fonduri europene și contribuția statului – 260 milioane euro – restul fiind contribuția municipalității.

Am încheiat contractul pentru toți cei 210 km, cu 5 firme, în noiembrie 2022, cei 210 km sunt împărțiți în 5 loturi mari, care la rândul lor sunt împărțite în 25 de loturi mai mici, care au dimensiuni între 2-3 km și 10-12 km.”, a explicat Nicușor Dan într-o conferința de presă susținută la începerea lucrărilor.

Lotul la care au început marți lucrările are 6 km, din care 4 rețea magistrală, iar restul racorduri, termenul de realizare a lucrărilor este de 12 luni, iar valoarea contractului – 30 milioane lei.

Sistemul centralizat de termoficare din București a avut în 2021 pierderi de căldură de circa 37%, potrivit bilanțului energetic publicat de Primăria Capitalei.

Bucureștenii vor avea apă caldă și căldură pe perioada lucrărilor, a dat asigurări primarul.

Sursă: HotNews

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol