16 mai 2021, 11:08

UPDATE. București. Sectorul 2 are primar, Sectorul 1 mai așteaptă

Judecătoria Sectorului 2 a decis, miercuri, validarea mandatului lui Radu Mihaiu pentru funcţia de primar al Sectorului 2.

Sectorul 2 a fost câştigat de Radu Mihaiu, care a obţinut 36,91%, dintre voturi, urmat de Dan Cristian Popescu cu 31, 49% şi Niculae Onţanu cu 14,06%.

Amânare pentru joi

La Sectorul 1, e puțin altfel. Magistraţii Judecătoriei Sectorului 1 au amânat pentru joi pronunţarea în dosarul privind validarea mandatului de primar al Primăriei Sectorului 1, care a fost câştigat de Clotilde Armand.

De asemenea, Judecătoria Sectorului 1 a amânat şi validarea consilierilor locali tot pentru data de 15 octombrie.

Sectorul 1 a fost câştigat de Clotilde Armand – 36.455 de voturi urmată de Daniel Tudorache – 35.451, Ioana Constantin – 6.928. În procente, Clotilde Armand are 40,95%, iar Daniel Tudorache are 39,82%.

Și la Capitală

Primarul ales al Capitalei, Nicuşor Dan, anunţă că preluarea mandatului său va mai întârzia 7 – 10 zile, din cauză că, potrivit Codului administrativ, edilul general trebuie să preia mandatul odată cu Consiliul General, însă acesta nu a fost validat încă de instanţă.
”Codul administrativ spune că primarul general îşi preia mandatul (depune jurământul) odată cu Consiliul General. Şi primarul şi Consiliul trebuie validaţi anterior de instanţă. Codul administrativ are o formulare uşor neclară asupra instanţei competente pentru Bucureşti: primarul şi consiliul sunt validaţi de judecătoria în raza căreia se află circumscripţia în care au avut loc alegeri”, a explicat Dan pe pagina sa de Facebook.
Deși, scrie acesta, mandatul lui a fost validat acum câteva zile, azi, printr-un alt complet, Tribunalul Bucureşti a trimis dosarul de validare a consilierilor generali la Judecătoria Sector 1.
”După motivare (peste 1 – 2 zile), dosarul va ajunge la Judecătoria Sector 1. Probabil Judecătoria va trimite la Tribunal. Se va constata conflict de competenţă şi dosarul va ajunge la Curtea de Apel, care va trimite la Tribunal. După asta vom mai aştepta două zile pentru un eventual apel”, a scris Nicuşor Dan, miercuri seara, pe pagina sa de Facebook.

UPDATE

Judecătoria Sectorului 1 a decis faptul că noul primar al Sectorului 1 este Clotilde Armand. Rezultatul scrutinului a fost contestat de primarul în funcţie, Dan Tudorache, după ce în spaţiul public au apărut imagini de natură să susţintă ipoteza unei fraude electorale.

„Admite sesizarea formulată de Biroul Electoral de Circumscripţie nr. 1, Sector 1 Bucureşti. Validează mandatul pentru funcţia de Primar al Sectorului 1 Bucureşti, obţinut de doamna Clotilde Marie Brigitte Armand, candidata Alianţei USR-PLUS. Dispune comunicarea prezentei încheieri de îndată Prefectului şi Secretarului General al Sectorului 1 Bucureşti, cel din urmă are obligaţia aducerii la cunoştinţă publică, prin afişarea încheierii, la sediul Primăriei Sectorului 1, în termen de cel mult 24 de ore de la comunicare. Executorie. Cu drept de apel în termen de 2 de zile de la aducerea la cunoştinţă publică, ce se va depune la Judecătoria Sectorului 1 Bucureşti. Pronunţată prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 396 alin. 2 Cod de procedură civilă, azi, data de 15.10.2020”, se arată în decizia instanţei.

În acest moment, mandatele celor şase primari de sector au fost validate de către instanţele bucureştene, scrie AGERPRES.

Conform datelor AEP, la Sectorul 1, Clotilde Armand, candidatul susţinut de PNL şi Alianţa USR PLUS, a câştigat cu 40,94% dintre opţiuni, respectiv un număr de 36.455 de voturi. Daniel Tudorache, candidatul PSD, a întrunit 39,81%, reprezentând 35.451 voturi.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.