12 ianuarie 2023, 3:24

București. Soprana Felicia Filip este noul președinte al Uniunii Muzicienilor

Uniunea Muzicienilor Interpreți din România (UNIMIR) are un nou președinte, în persoana sopranei Felicia Filip. Încă de la început, „Filipissima”, așa cum este ea alintată de fani (“botezată” de Cristi Minculescu) a anunțat că are planuri ambițioase.

„Am primit cu bucurie și responsabilitate propunerea de a deveni Președintele uniunii reprezentative ale breslei din care fac parte. Sunt pregătită să demarăm o serie de noi proiecte și programe care să îi pună în valoare pe muzicienii de preț ai României, dar care să și atragă cât mai mulți tineri în zona artelor interpretative. Dacă această țară are o valoare universal recunoscută, cu siguranță aceasta este reprezentată de muzicienii noștri.”, a declarat Felicia Filip, Președintele UNIMIR, cu ocazia Galei care a avut loc la la Centrul Cultural Tinerimea Română din București.

În discursul susținut în fața membrilor UNIMIR, Felicia Filip a prezentat prioritățile cuprinse în strategia pentru următorii 4 ani: Dezvoltarea UNIMIR prin atragerea de noi membri; Rebranduirea organizației și poziționarea ei în viața publică; Dezvoltarea unei structuri de evenimente recurente adresate diferitelor categorii de grupuri țintă; Cooptarea unei echipe de management care să pună în practică hotărârile Adunării Generale și ale Consiliului Director; Clarificarea și întărirea poziției juridice și legale a UNIMIR în raport cu legislația în vigoare.

Cu ocazia Galei de la Centrul Cultural Tinerimea Română a fost sărbătorită și Ziua Internațională a Muzicii. S-au acordat premii pentru întreaga activitate dirijorului Lucian Anca, sopranei Bezetti Victoria, mezzosopranei Iulia Buciuceanu, interpretei de muzică populară Floarea Calota, regizoarei Carmen Dobrescu, bas-baritonului Ionel Pantea, tenorului Ioan Piso, balerinului și coregrafului Ioan Tugearu.

Foto: UNIMIR


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol