7 iunie 2022, 15:21

București. Terasele din Centrul Istoric vor fi deschise tot anul

Terasele sezoniere din zonele protejate şi din perimetrul Centrului Istoric din Capitală vor putea funcționa pe parcursul întregului an, conform unui proiect de hotărâre adoptat de Consiliul General.

Până acum terasele puteau funcționa doar în perioada 15 martie – 15 noiembrie.

Totodată, aceste terase vor putea fi extinse și în dreptul clădirilor degradate cu condiția ca alături de răspunderea administratorului terasei să existe și raspunderea autorităților locale, prin Poliția Locală, care va controla și supraveghea desfășurarea activității.

Ce mai prevede proiectul:

Avizarea teraselor sezoniere se va face pe lungimea faţadei spaţiului, cu păstrarea unui culoar de acces/evacuare din imobil.

Se poate aviza amplasarea de terase la imobilele învecinate (stânga/dreapta sau vizavi) cu condiţia obţinerii acordului scris al proprietarului imobilului în cauză fără a stânjeni eventualele activităţi desfăşurate în imobil şi fără a bloca accesul în/din imobil.

Se interzice amplasarea, compartimentarea spaţiului teraselor cu alte obiecte cu excepţia meselor şi scaunelor.

Pe străzile fără trotuare, avizarea teraselor se face cu condiţia păstrării pe străzi a unei zone libere continue, suficientă pentru asigurarea circulaţiei pentru intervenţii în caz de urgenţă a autospecialelor.

În cazul în care se constată încălcarea în mod repetat de către operatorii economici a amplasamentelor avizate, precum şi a condiţiilor de funcţionare, Direcţia Control din cadrul DGPLCMB va solicita anularea avizului eliberat de către Direcţia Urbanism.

Aprovizionarea unităţilor se va desfăşura zilnic, între orele 06:00 şi 10:00. Accesul în afara acestui interval se va putea face cu plata unui tarif în valoare de 300 lei/acces. Plata se va face către Administraţia Străzilor Bucureşti. Mijloacele auto care asigură aprovizionarea vor avea acces în Centrul Istoric astfel: intrare pe străzile Doamnei şi Lipscani şi ieşire pe străzile Şelari şi Căldărari.

Pe terasele sezoniere sunt interzise mobilierul pentru servire, inclusiv automatele de vânzare, instalaţiile frigorifice, de preparare a produselor sau de spălare a veselei, standurile/vitrinele de prezentare a produselor şi aparatura electronică de tip TV, plasmă, LCD, LED, video-proiectoare, inclusiv alimentarea cu energie electrică a acestora, cu excepţia marilor evenimente cultural-sportive.

Foto: Restograf

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol