20 februarie 2020, 1:22

Cabana din Islanda care îți permite să vezi aurorele boreale

Islanda – țara unde poți „vâna” aurorele boreale – este cunoscută pentru tablourile nocturne pe care le oferă. Însă dormitul în aer liber pe insulă nu este cel mai plăcut lucru din cauza temperaturilor scăzute – constant ajungându-se la -30 de grade Celsius.

Sursă imagine: utopia.se

Grupul Utopia Arkitekter a proiectat o baracă dedicată excursioniștilor care doresc să exploreze Islanda. Adăpostul – numit Skýli – permite cerului islandez să fie văzut din interior, în timp ce frigul rămâne afară. Odată ridicat, baraca oferă căldură, provizii și cazare în regiunile cu condiții meteo dificile, informează Digitaltrends.com

Sursă imagine: utopia.se

Designul acestor cabane este unul asemănător cu casele din orașele islandeze, cu mansarde de formă triunghiulară foarte ascuțită. Structura poate găzdui până la 15 persoane, având două zone pentru dormit, una pentru gătit și alta pentru depozitarea proviziilor de urgență. Cele mai spectaculoase sunt ferestrele mari cât un perete, ce oferă o priveliște panoramică.

Sursă imagine: utopia.se

Poate cel mai uimitor aspect legat de Skýli este că materialele sunt prefabricate și pot fi livrate prin elicopter la locația pe care fiecare o dorește oricine. În plus, faptul că întreaga structură poate fi asamblată în două sau trei zile este un lucru foarte bun, atât ca timp, cât și din punctul de vedere al impactului pe care îl are asupra solului.

Sursă imagine: utopia.se


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.