29 octombrie 2021, 0:30

Cadavre ale victimelor Covid-19, încă în camioanele frigorifice din New York (VIDEO)

Pe măsură ce New York a devenit centru al pandemiei în primăvara anului trecut, orașul copleșit de cazuri a început să depoziteze cadavrele victimelor în camioane frigorifice, în Brooklyn. După mai bine de un an, 750 de trupuri sunt încă în morgile improvizate pe debarcaderul de pe strada 39 din Sunset Park.

Dina Maniotis, comisar executiv adjunct la cabinetul medicului legist, a declarat că majoritatea cadavrelor ar putea ajunge pe Insula Hart, în Bronx, unde orașul i-a înmormântat pe săraci timp de mai mult de un secol. De îndată ce familia va spune că și-ar dori ca persoana iubită să fie transferată acolo, oficialitățile vor face asta foarte repede. Până la o zecime dintre victimele coronavirusului din oraș pot fi îngropate pe insulă. În 2020, 2.334 de adulți au fost îngropați acolo, mai mult decât dublu față de numărul din 2019.

Între 500 și 800 de corpuri au fost depozitate în camioane frigorifice din aprilie 2020. Majoritatea familiilor victimelor rămase în camioane au spus că vor opțiunea de înmormântare pe Insula Hart. În unele cazuri, orașul a pierdut contactul cu familiile. Camioanele frigorifice, care includ 85 trimise în oraș de Agenția Federală de Management al Urgențelor, au fost parcate în afara spitalelor în cele mai grave zile ale pandemiei.

Foto: Gregg Vigliotti (The New York Times)


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.