26 septembrie 2020, 23:56

Cafeneaua unde plătești în plastic. Cum funcționează această metodă

În perioada 3-4 mai, la Londra s-a deschis The Rubbish Cafe”, o cafenea unde moneda este reprezentată de plasticul reciclabil!

Având în vedere faptul că în ultimele decenii s-au produs aproximativ 8,3 tone de plastic, ceea ce ar putea aduce  în anul 2050 mai mult plastic decât pește în oceane, s-a găsit o soluție de combatere, prin care oamenii ajută mediul din plăcere, sau nevoie.

„Vrem să redăm valoarea a ceva ce considerăm acum gunoi“  au declarat proprietarii care oferă clienților o cafea și o gustare în schimbul obiectelor de plastic pentru încurajarea reciclării.

sursa: charlottesveganeats.co.uk

Cei care au venit cu fabuloasa idee, compania belgiană Ecover, se ocupă cu reciclarea, astfel, au adus pe piață acest mod inedit de a scăpa de materialele dăunătoare mediului înconjurător.

„Am creat un material care poate rezista mii şi mii de ani  în natură, dar care nu mai are valoare pentru oameni. E ceva de unică folosință, care se aruncă. Noi vrem să punem sub semnul întrebării această idee şi să redăm valoarea a ceva ce considerăm acum gunoi“, a declarat Tom Domen, autorul iniţiativei, conform http://adevarul.ro.
Localul, decorat în ton cu ideea de bază, vine și cu o parte educativă pentru cei ce vor consuma aici: „Unii vin cu o geantă plină şi încep să întrebe: «Asta e reciclabilă? Dar asta?» Aşa că e o conversaţie şi are un aspect educativ“, a continuat Tom Domen.

sursa: charlottesveganeats.co.uk


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.