4 decembrie 2020, 0:52

Câinele demonstrează că este cel mai bun prieten al omului. Poveste reală din Iași, varianta românească a filmului Hachiko

Toată lumea cunoaște filmul „Hachiko: Povestea unui câine” bazat pe o poveste reală foarte emoționantă. Hachiko a fost un câine din rasa Akita Inu care a continuat să-şi aştepte timp de nouă ani stăpânul decedat, în acelaşi loc în care îl aştepta când se întorcea în fiecare seară de la serviciu.

În comuna Andrieşeni, din judeţul Iaşi, un câine refuză să mai plece din locul în care un tânăr de 21 de ani a murit într-un accident de circulaţie.

Povestea „câinelui de la copac” i-a impresionat pe membrii familiei tânărului și i-au făcut un adăpost. Nimeni nu îşi explică de ce câinele nu părăseşte locul accidentului.

A apărut de undeva, nu ştim de unde, asta este. Ori a fost al cuiva care a trecut pe acolo, ori s-a ferit de el, ori i-o fi dat vreodată de mâncare. Dimineaţă era acolo. El rămâne în continuare. Şi noi ne mirăm, o fi o parte din sufletul lui, ne gândim la tot felul… nu ştim„, a spus tatăl băiatului, potrivit descopera.ro.

Câinele de la copac, aşa i-am dat denumirea, câinele de la copac. Mi se pare ceva aşa mai aparte. Accidentul a fost loc vineri seară şi sâmbătă dimineaţă când m-am dus, după ce au luat toate de acolo, a apărut un câine. Dar câinele nu e maidanez, avea urmă de cum a stat legat şi de sâmbătă a rămas şi stă în continuu acolo. Bine, eu am grijă de el, mă duc să îl întreţin, mă duc să îi duc mâncare, i-am făcut adăpost. Când ploua, stătea jos în apă. E foarte interesantă problema, nu ştiu ce o fi, cred că are ceva din sufletul lui acolo, că el (n.r.-nepotul), a îndrăgit foarte mult animalele, era foarte ataşat de animale, de aia a şi făcut facultatea de medicină veterinară„, a declarat bunicul băiatului.

Deşi au trecut atâtea zile de la accident, câinele nu s-a mişcat de acolo, iar familia deja îl strigă cu numele băiatului. Bunicul lui Andrei spune că va încerca să ia câinele acasă, dar după ce trec 40 de zile de când şi-a pierdut nepotul.

sursa foto: citesc.blog

 


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.