12 ianuarie 2023, 3:28

Câinii și pisicile ar putea să-și protejeze stăpânii de pierderea memoriei la vârste înaintate

Pentru cei care aveau nevoie de confirmări științifice, iată că au apărut: câinii și pisicile ar putea să-și protejeze stăpânii de pierderea memoriei la vârste înaintate, scrie goodnewsnetwork.com.
Deținerea unui animal de companie, cum ar fi un câine sau o pisică, în special timp de cinci ani sau mai mult, poate fi legată de un declin cognitiv mai lent la adulții în vârstă, potrivit unui studiu preliminar.
Studiul a analizat datele cognitive de la 1.369 de adulți în vârstă, cu o vârstă medie de 65 de ani, care aveau abilități cognitive normale la începutul studiului.
Un total de 53% dețineau animale de companie și 32% erau proprietari de animale de companie pe termen lung, definiți drept cei care au deținut animale de companie timp de cinci ani sau mai mult. Dintre participanții la studiu, 88% erau albi, 7% erau afro-americani, 2% erau hispanici și 3% erau de altă etnie sau rasă.
Luând în considerare alți factori despre care se știe că afectează funcția cognitivă, studiul a arătat că proprietarii de animale de companie pe termen lung, în medie, au avut un scor cognitiv compus care a fost cu 1,2 puncte mai mare la șase ani în comparație cu cei fără animale de companie.
Cercetătorii au descoperit, de asemenea, că beneficiile cognitive asociate cu deținerea mai lungă a animalelor de companie au fost mai puternice pentru adulții de culoare, adulții cu studii universitare și bărbații.
Sunt necesare mai multe cercetări pentru a explora în continuare posibilele motive pentru aceste asocieri.
Sursa foto: pixabay.com

ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol