31 mai 2023, 11:09

Călătorii trenurilor Intercity vor avea acces gratuit wireless la internet

Pasagerii din trenurile Intercity (IC) ale CFR Călători vor putea accesa gratuit conexiunea Wi-Fi la viteză 4G a transmis, într-un comunicat de presă, operatorul feroviar naţional.

Astfel, CFR Călători a dotat cu servicii de Wi-Fi mobil un număr de 33 de vagoane care deservesc trenurile de rang Intercity şi, indiferent de reţeaua de telefonie mobilă utilizată, pasagerii au acces gratuit şi nelimitat la Internet pe toată durata călătoriei.

Pentru a utiliza Wi-Fi gratuit, pasagerii vor selecta la urcarea în tren din lista de reţele „Wi-Fi CFR”, după care vor introduce parola de acces afişată la bordul trenului.

Pentru ca toţi pasagerii CFR Călători să fie în siguranţă online, soluţia are inclusă şi opţiunea de securitate, care asigură blocarea traficului periculos, de tip malware, şi a aplicaţiilor care generează un trafic intens de date şi pot afecta experienţa altor călători, susțin cei de la CFR Călători.

”În acelaşi timp, Business Wi-Fi Mobile vine cu opţiuni utile şi pentru echipele CFR Călători, care pot vizualiza în timp real trenurile pe traseu şi pot avea acces la statistici privind gradul de utilizare a serviciului Wi-Fi”, se mai arată în comunicat.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol