5 septembrie 2023, 16:43

California. Mașina care livrează pachetele singură

Vestea rea este că nu o să mai ai cu cine să te cerți, dacă pachetul tău întârzie. Vestea bună e că…acum s-ar putea să nu mai întîrzie. Mașina care livrează pachetele singură va fi funcțională în curând în California.

California a aprobat un serviciu comercial de livrare fără șofer, pentru prima dată. Startup-ul Nuro intenționează să înceapă operațiunile comerciale de anul viitor, anunță BBC.

Compania a testat vehiculele R2 în aprilie, dar aprobarea îi va permite să taxeze oamenii pentru serviciile sale.

R2, mașina care livrează pachetele singură

Vehiculele firmei vor avea o viteză limitată la 35 mile pe oră, (56 km/h) și vor trebui să opereze în condiții de „vreme frumoasă”. R2 folosește radarul, imagistica termică și camere de 360 ​​de grade pentru a-și coordona mișcarea. Mașina nu dispune de volan, pedale sau oglinzi laterale.

Vehiculul are forma unui ou și este mai mic decât majoritatea mașinilor din SUA. De asemenea, are două compartimente cu temperatură controlată pentru livrări. Ușile se ridică pentru a prezenta articolele odată ce destinatarul a introdus un cod.

Este o mașină fără șofer care face livrări. Sau, dacă vreți, un pachetomat pe roți.

Un serviciu similar, susținut de gigantul online de tehnologie și comerț cu amănuntul Alibaba, este în prezent testat în cel mai mare oraș din China, Shanghai.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol