29 mai 2022, 2:51

Când dragostea plutește… pe internet. Câți români mai folosesc platformele de dating online

În lipsa timpului sau doar a curajului, românii au început să folosească din ce în ce mai des platformele de dating online pentru a-și găsi jumătatea. Potrivit unui studiu realizat de una dintre cele mai cunoscute platforme de dating din România, Sentimente.ro, 26% dintre persoanele singure caută un partener în offline, 20% doar pe platformele de dating, în timp ce 43% sunt dispuşi să încerce o variantă care să le combine pe cele două.

Mai mult, studiul mai arată și faptul că aproximativ 70% dintre persoanele singure ajung să folosească cel puțin o dată o astfel de platormă.

Chiar dacă reușesc să își facă prieteni cu ușurință (59%), românii consideră că aceştia, oricât de mulţi sau de apropiaţi ar fi, nu pot suplini lipsa unui partener de viaţă (81%).

Sondajul Sentimente.ro arată că 82% dintre utilizatorii site-ului Sentimente.ro au, la rândul lor, cel puţin un prieten singur și cu toate că doar 12% dintre aceștia apelează la apropiaţi pentru a-şi găsi un partener, marea lor majoritate sunt dispuși să își caute jumătatea pe internet.

Când dragostea e la un click distanță

Unul din cele mai importante avantaje pentru cei utilizează platformele speciale și site-urile de matrimoniale este reprezentat tocmai de faptul că acestea oferă posibilitatea de a cunoaște pe cineva în profunzime înainte de a decide dacă este timpul pentru a face pasul către o relație.

Din acest motiv, se pare că 95% dintre utilizatori sunt de părere că este esențial să se creeze o legătură de prietenie cu partenerul de viaţă, iar 86% spun că de la prietenie la dragoste este doar un pas. Și încă un pas până la ruperea completă a legăturilor, 65% dintre respondenţi fiind de părere că după dragoste poate exista prietenie.

Atunci când își aleg platformele de dating, utilizatorii menționează o serie de caracteristici care nu ar trebui să lipsească unui stie de acest gen. Astfel, cele mai importante aspecte devin notorietatea, numărul de membri, relaţia bună cu echipa de suport și facilitatea folosirii platformei.

Sursă Foto: wall-street.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE