16 iunie 2021, 20:05

Când pasiunea pentru muzică sparge granițele unor talent show-uri – Angelo Simonică (DeMoga)

Material realizat de Bianca Mitulețu

Muzica este un subiect sensibil pentru mulți care visează la o carieră în această industrie, urmat de multe întrebări „ce implică ea”, „care sunt pașii spre reușită”?

Multe talente ale muzicii sunt irosite din varii motive, cum ar fi insuficiența resurselor financiare, a cunoștințelor în domeniu etc. Astfel, de câțiva ani au apărut emisiunile de tip „talent show”, care, în mod normal ar trebui sa ajute artiștii să crească în carieră.

Pentru că majoritatea oamenilor nu cunosc foarte multe detalii legate de aceste talent show-uri, am decis să stăm de vorbă cu un fost concurent la „Românii au talent”, „Vocea României” și „The four”,  Angelo Simonică, pentru a afla mai multe detalii „din interior” privind această experiență. Iată ce am aflat:

În muzică, mereu am mers pe ideea că orice șut în fund, e un pas înainte

www.facebook.com

Bună Angelo! Știu că te urmăream adesea la televizor cu multă uimire. Ai o voce extraordinară! Spune-mi te rog, cum arată „începuturile” tale în muzică?

Angelo Simonică: E ceva timp de atunci, dar cred că așa e la fiecare artist, pentru că după cum știți, muzica se face pe termen lung și cu o bază de teorie și antrenament, fie că vorbim de voce sau instrument.

Cred ca aveam 13 ani când mi-am dat seama că am latura asta artistică și ca vreau să o exploatez.

Îmi amintesc că eram cu părinții mei la un restaurant cu specific mexican unde cântau niște băieți la chitară și atunci le-am cerut alor mei să-mi facă una cadou, lucru ce s-a realizat de Crăciun.

Nefiind un elev excelent în școala gimnazială am ales să merg la liceul de muzică, unde am studiat chitara clasică. La un moment dat, au fost niște preselecții pentru o trupa rock, la care am mers și le-am trecut fără probleme, practic cam ăla a fost începutul în cariera mea muzică.

Timp de 3 ani am făcut parte din acea trupă, după care ne-am despărțit și am ajuns concurent la „Românii au talent”, unde am reușit să ajung până în semifinale. După care am mers la „Vocea României”, unde l-am ales pe Marius Moga ca antrenor și împreuna am ajuns până în galele „live”.

Legat de „Vocea României”, cum ți s-a părut această experiență? Ai învățat ceva nou?

A fost o experiență ok, care mi-a deschis mai multe uși. Da, m-a învățat cum să scap de emoții, să ignor camerele de filmat, pentru ca era o mare problemă pe care nu reușeam s-o depășesc și din câte știu o au majoritatea artiștilor.

Crezi că te-a ajutat cu ceva participarea la această competiție?

Da, categoric, m-a ajutat prin faptul că l-am cunoscut pe Marius Moga și așa am ajuns să lucrez cu el la DeMoga,  fără „Vocea” nu știu dacă ajungeam, sau cel puțin nu așa devreme.

Există viață după „Vocea”? Știu că mulți își încheie cariera după eliminarea de la un talent show, oarecum își pierd încrederea în sine.

Cum spuneam mai devreme, pe mine m-a ajutat destul de mult participarea la această emisiune,chiar dacă nu am câștigat, în sensul că mi-a oferit oportunitatea, prin cunoașterea anumitor persoane, să am continuitate în carieră. Depinde foarte tare de fiecare persoană în parte, caracterele diferă, într-adevăr emisiunea propriu-zisă nu-ți pune totul la picioare, dar îți oferă câteva oportunități, asta dacă știi să citești printre rânduri. Eu după eliminare am fost mai motivat ca niciodată și iată-mă că sunt tot la „DeMoga”, făcând tot muzică dar la un nivel mai înalt, aș spune.

Angelo, știu că recent ai fost și la „The four”, tot în calitate de concurent, poți să-mi spui mai multe despre asta?

Desigur, a fost o surpiză când m-au sunat proucătorii emisiunii pentru a-mi propune să fiu „unul din cei patru”. Evident că am acceptat, după care a fost o experiență scurtă, întrucât am ieșit din primul episod, dar știi cum e? Orice șut în fund, e un pas înainte.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.