14 septembrie 2022, 21:23

Când turiștii nu-s acasă… Urșii ies din hibernare și se plimbă în voie

Un nou raport al Jandarmeriei de la posturile montane Bușteni și Cheia au intervenit, la finalul săptămânii ce tocmai a trecut, în două cazuri în care urșii și-au făcut simțită prezența, fiind reperați în două localități, au anunțat duminică, reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Judeţean (IJJ) Prahova, potrivit Agerpres. 

„Urşii au ieşit din hibernare. În acest weekend, jandarmii din cadrul IJJ Prahova, posturile montane Buşteni şi Cheia, au avut două intervenţii la urşi. Prima a avut loc în localitatea Teişani, unde împreună cu lucrătorii parcului Bucov, AJVPS şi specialişti din cadrul Universităţii Transilvania Braşov, au intervenit pentru eliberarea unui urs prins într-un laţ în zona împădurită”, a precizat IJJ Prahova, mai scrie sursa citată anterior.

Potrivit informațiilor oferite de IJJ Prahova, ursul a fost tranchilizat și relocat în punctul din Dealul Pietrei. Acțiunea s-a desfășurat fără dificultăți și a durat aproximativ patru ore.

Cea de-a doua intervenție a avut loc în localitatea prahoveană Poiana Țapului, acolo unde o ursoaică cu pui și-a făcut apariția, în căutare de hrană, prin găspodăriile localnicilor.

„Animalele au fost alungate cu mijloace specifice în pădurea apropiată. Jandarmii montani recomandă localnicilor să evite în această perioadă ieşirea în pădure după cules de ciuperci şi să fie precauţi atunci când pleacă la igienizarea grădinilor şi livezilor”, a precizat IJJ Prahova, mai anunță Agerpres. 

Sursă Foto Cover: ososwiki.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol