23 octombrie 2021, 1:24

În iunie-iulie 2022, va fi funcțional primul spital pentru copii bolnavi de cancer din România

Asociația Dăruiește Viață estimează că va finaliza construcția primului spital de oncologie și radioterapie pediatrică din România la începutul anului viitor, iar acesta va deveni funcțional, cel mai probabil, în iunie-iulie 2022, după perioada de testare și calibrare.

Construcția spitalului a început în anul 2018, iar banii au fost strânși exclusiv din donații și sponsorizări.

„Estimăm că vom finaliza construcția Spitalului la începutul anului viitor și că va deveni funcțional probabil în iunie-iulie 2022, după perioada de testare și calibrare. Ne dorim ca micuții pacienți să beneficieze cât mai curând de #SpitalulPremierelor. Însă, unele lucruri nu depind de noi, cum ar fi faptul că în pandemie am avut multe întârzieri la livrarea materialelor pe șantier, iar asta a decalat anumite termene prestabilite”, anunță ONG-ul fondat de Carmen Uscatu și Oana Gheorghiu.

„#NoiFacemUnSpital este un proiect pe termen lung, o inițiativă unică în România, un organism viu, care crește sub ochii noștri, în timp ce atâtea alte lucruri stau pe loc. Așa că e normal să avem întrebări despre un proiect de o asemenea amploare, realizat de o asociație din donații și sponsorizări. Încercăm să răspundem la cele pe care le auzim cel mai des”, mai spun reprezentanții Dăruiește Viață.

Asociația Dăruiește Viață a anunțat că, după finalizarea construcției spitalului de oncologie și radioterapie pediatrică, construit în București, în curtea Spitalului Marie Curie, intenționează să reconstruiască de la zero și Spitalul Marie Curie.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.