4 decembrie 2021, 21:22

Canotcă construită de copii, sub îndrumarea lui Ivan Patzaichin

O barcă de lemn care are atât caracteristicile unei canoe cât și ale unei lotci, o canotcă, a fost construită de copii în cadrul unui program de educație integrată inițiat și derulat de Asociația Ivan Patzaichin – Mila 23 în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă.

Copiii au realizat canotca într-un exercițiu inedit de „învățare cu sens” și au lansat-o la apă pe Lacul Snagov, de la baza sportivă la care Ivan Patzaichin s-a antrenat în timpul carierei și unde și-a coordonat sportivii, ca antrenor.

Ambarcațiunea unică în Europa a fost gândită de multiplul campion olimpic Ivan Patzaichin și este confecționată în totalitate manual.

Experiența este cea mai bună educație pe care le-o putem da copiilor noștri, iar apa este viață. Cu siguranță, copiii își vor aduce aminte mereu cum au construit o canotcă, în doar trei săptămâni. Cu mare bucurie le-am fost alături astăzi la lansarea canotcii la apă pe lacul Snagov și le-am urmărit entuziasmul. Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă va susține întotdeauna astfel de proiecte dedicate copiilor, pentru că dezvoltarea durabilă înseamnă, în esență, asigurarea și promovarea unui stil de viață sănătos și sustenabil pentru generațiile viitoare”, a afirmat László Borbély, coordonator al Departamentului pentru Dezvoltare Durabilă, conform romanialibera.ro.

Proiectul „Apele Unite ale României – vâslim pentru comunități durabile” continuă cu un atelier similar la Chilia Veche, în jud. Tulcea, unde copiii de la Școala Gimnazială își vor construi propria canotcă, ce va rămâne în dotarea școlii.

sursa foto:revistatango.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.