5 martie 2021, 12:30

Care este filmul japonez cel mai popular?

O întrebare la care nu este greu de răspuns. Filmul japonez cel mai popular este – poate vă așteptați – unul de animație.

Filmul de animaţie ”Demon Slayer” este în acest moment cel mai popular film japonez. Din octombrie încoace el a  a bătut recordul de încasări la box-office în Japonia.

Ecranizare a unei benzi desenate, ”Demon Slayer” a obţinut încasări de 32,5 miliarde de yeni (257 de milioane de euro) în sălile de cinema. Nu mai puțin de 24 de milioane de spectatori au văzut filmul.

Care este filmul japonez cel mai popular? O poveste inițiatică și o luptă contra monștrilor

”Demon Slayer”, realizat de studioul Aniplex, aparţinând gigantului nipon Sony, spune povestea lui Tanjiro, un adolescent care trăieşte în Japonia în Era Taisho (1912-1926). Și care devine vânător de demoni după ce aceste creaturi însetate de sânge îi ucid familia.

Pelicula combină parcursul iniţiatic al eroului, o temă recurentă în benzile desenate pentru adolescenţi, cu valori pozitive precum iubirea fraternă, prietenia şi lupta binelui împotriva răului, entuziasmând spectatorii japonezi în plină pandemie.

La încasările din cinematografe se adaugă cele adiționale.

Potrivit institutului de cercetare Dai-ichi Life, franciza ”Demon Slayer” a generat deja 270 de miliarde de yeni (2,1 miliarde de euro) incluzând biletele de intrare în cinematografe, vânzările de benzi desenate şi numeroase produse derivate, scrie JapanTimes.

”Demon Slayer” are și un foarte bun scor de IMDB – 8,3!

”Demon Slayer” a detronat cu această ocazie producția ”Spirited Away” din 2001, realizată de celebrul Studio Ghibli, informează AFP. Și aceasta tot o producție de desene animate.

”Spirited Away”, în regia lui Hayao Miyazaki, obţinuse 31,7 miliarde de yeni încasări în urma proiecţiilor în cinematografele japoneze.

Iată și două dintre trailere:


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.