Site icon Editia de Dimineata

Care sunt beneficiile nebănuite ale ceaiului alb

sursa: livadacuceai.ro

După ceaiul verde şi cel negru, ceaiul alb se află pe lista preferinţelor multora dintre noi. Pentru că ceaiul alb trece printr-un proces mai mic de prelucrare, păstrează o mare parte din aromă şi aproape toate substanţele nutritive.

Previne procesul de îmbătrânire

Datorită antioxidanţilor prezenţi în ceaiul alb, pielea devine mai sănătoasă. Tegumentul uscat şi deteriorat este hidratat , stimulând regenerarea celulară. Mai mult, organele şi sistemele corpului sunt detoxificate şi curăţate de toxinele care afectează aspectul pielii. În plus, antioxidanţii ajută pielea să se fortifice împotriva deteriorării apărute în urma procesului de îmbătrânire şi expunerii la soare.

Întăreşte imunitatea

Radicalii liberi sunt responsabili pentru multe dintre daunele prezente în corp, însă antioxidanţii din ceai combat efecte acestora, protejând organismul şi organele şi ajutându-le să se vindece. Studiile arată că ceaiul alb conţine o cantitate mai mare de antioxidanţi decât ceaiul verde, ceea ce îl face extrem de eficient în stimularea sistemului imunitar.

sursa: sanatate.bzi.ro

Ajută la pierderea în greutate

Alimentația joacă un rol important în eliminarea excesului de greutate și aceasta include și băuturile. Se recomandă băuturi cu mai puțin zahăr și cofeină, ceaiul fiind o băutură nutritivă. Catechinele din ceaiul alb, care sprijină reglarea tensiunii arteriale, ajută de asemenea la facilitarea defalcării grăsimilor prin producerea de căldură în organism.

Previne apariția cancerului

Studiile recente arată că ceaiul alb, similar cu alte tipuri de ceai, scade riscul de diverse tipuri de cancer. Acest lucru este posibil datorită conținutului ridicat de antioxidanți din ceaiul alb care combate distrugerea radicalilor liberi, una dintre cauzele creșterii celulelor canceroase, potrivit clickpentrufemei.ro.

Exit mobile version