3 iunie 2020, 21:37

Care sunt cele două activităţi care sporesc eficienţa creierului

Creierul poate fi antrenat pentru a fi mai eficient şi, potrivit unui nou studiu, există două activităţi care sporesc în mod considerabil eficienţa.

Dacă înveţi să cânţi la un instrument muzical sau să vorbeşti o limbă străină, îţi antrenezi creierul pentru a fi mai eficient, arată un nou studiu. Cercetătorii canadieni de la Rotman Research Institute au descoperit că muzicienii şi oamenii bilingvi folosesc mai puţine resurse ale creierului atunci când finalizează o sarcină care implică folosirea memoriei, potrivit independent.co.uk.

sursa: lipulse.com

Astfel, potrivit studiului publicat în Annals of the New York Academy of Sciences, persoanele cu background muzical sau bilingv au activat reţele din creier diferite şi au prezentat mai puţină activitate a cortexului decât persoanele care vorbeau doar o limbă şi nu aveau pregătire muzicală, atunci când aveau de îndeplinit o sarcină. Aceste constatări arată că muzicienii şi persoanele bilingve au nevoie de mai puţin efort pentru a îndeplini aceeaşi sarcină cu persoanele fără acest tip de background, ceea ce ar putea, de asemenea, să le protejeze împotriva declinului cognitiv şi să întârzie debutul demenţei, spune dr. Claude Alain, unul dintre autorii studiului.

„Rezultatele noastre au demonstrat, de asemenea, că experienţele unei persoane, indiferent dacă învaţă cum să cânte la un instrument muzical sau o altă limbă, pot modela modul în care funcţionează creierul şi ce reţele neuronale sunt folosite”, adaugă dr. Alain.

sursa: buddymantra.com

Studiul a analizat creierul a 41 de adulţi tineri, cu vârste cuprinse între 19 şi 35 de ani, care se încadrează în trei categorii: non-muzicieni vorbitori de limbă engleză, muzicieni care vorbeau numai engleza şi bilingvii care nu au cântat la un instrument muzical. Imaginile creierului au fost captate pentru fiecare participant, deoarece li s-a cerut să identifice dacă sunetul pe care l-au auzit a fost acelaşi tip ca cel precedent.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

  1. SEVER

    24 mai

    👋Stima si RESPECT,ve-ti avea mereu daca veti continua asa,lumea are nevoie mereu de informatii útiles.👌Va doresc maxima audienta prin zile infinite si minunate.🤗

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.