La World Cheese Awards, ce a avut loc la Oviedo (Spania), s-a anunțat „cea mai bună brânză din lume” pentru 2021.
La așa-zisul „Oscar al brânzeturilor” au fost examinate cele 88 de mese care conțineau fiecare 45 de brânzeturi.
Cea care a fost pe primul loc este o brânză de capră din Spania.
Brânza câștigătoare, numită Olavidia, produsă de un artizan care folosește numele comercial Quesos y Besos (Brânzeturi și săruturi), a obținut 103 voturi, depășind alte 4.079 de sortimente din peste 40 de țări de pe cinci continente, arată hotnews.ro.
Câștigătorii:
1. Spania. Sortimentul: Olavidia. Producător: Quesos y Besos
2. Franța Epoisses Berthaut Perrière, Savencia Fromage & Dairy
3. Olanda, Eminence Grise – Tomme Chèvre Grise au Bleu Van der Heiden Kaas BV
4. Ungaria Baracska semi-hard cheese, Csiz Sajtmuhely Kft
5. Olanda Twentse Bunkerkaas Geit, Royal FrieslandCampina
6. Spania, Camembeso, Quesos y Besos
7. Țara Galilor, Gorwydd Caerphilly, Trethowan’s Dairy Ltd
8. Olanda, Montana Intenso, MAAZ Cheese B.V.
9. Italia, Gorgonzola Dolce DOP Caseificio Brusati, Caseificio Brusati
10. Austria, Vorarlberger Bergkäse über 10 Monate, Dorfsennerei Schlins-Röns und Umgebung eGen
11. Suedia, Almnäs Tegel, Almnäs Bruk AB
12. Italia, Parmigiano Reggiano 30-39 mesi , Nazionale Parmigiano Reggiano Rosola di Zocca
13. Franta, Tomme de chèvre, Prolactine France
14. Olanda, Parrano Robusto, Royal FrieslandCampina
15. UK, Pitchfork Vintage Cheddar, Trethowan’s Dairy Ltd
16. Japonia, Hisui, Cheese Professional Association, Japan
sursa foto: mamaplus.md
Comentariile sunt oprite pentru acest articol