23 octombrie 2020, 14:38

Care sunt motivele pentru care românii aleg să fumeze: o fac este pentru a se „simți cineva”

Mai bine de jumătate dintre fumătorii din România sunt bărbați, în proporție de 57%, iar unul dintre principalele motive pentru care o fac este pentru a se „simți cineva”, menționează un studiu publicat astăzi, de Reveal Marketing Research, citat de Agerpres.

Totodată, una dintre concluziile studiului subliniează faptul că fumătorii acceptă criticile celor din jur, însă le însușesc fără a afecta imaginea de sine. Pornind de la acest aspect, una dintre cauzele conflictelor identificate este mirosul neplăcut al țigărilor.

Studiul mai arată și faptul că mai bine de jumătate dintre românii nefumători (43%) au încercat măcar o dată să îi convingă pe cei apropiați să renunțe la acest obicei nociv, fără rezultat însă, în timp ce 15% din ei au ajuns chiar la conflicte provocate din acest sens.

Un alt aspect surprins în cadrul studiului realizat de Reveal Marketing Research se leagă de faptul că atunci când se apucă de fumat, principala motivație a românilor este creșterea stimei de sine, cu alte cuvinte, pentru a se simți „cineva”, precizând că în acest fel își pot exprima mai bine identitatea sau pentru că se simt mai împliniți.

Totodată, se pare că bărbații sunt mai atrași de fumat decât femeile, în proporție de 57% față de 43%.

Sursă Foto: avantaje.ro.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

  1. Mihaela

    28 iulie

    Anturajul este de vina in majoritatea cazurilor!

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.