8 decembrie 2024, 10:38

Casa de modă Christian Dior aniversează cei 70 de ani de stil

„Christian Dior s-a purtat câteodată ca un pictor impresionist. În loc să stea închis în atelierul lui din Paris ca să-și creeze colecțiile, a mers la țară, la Milly-la-Foret by Fontainbleau, unde avea o casă. Își desena creațiile în grădină, printre flori.” – a declarat Olivier Gabet, curatorul expoziției Christian Dior de la Muzeul de Artă Modernă Richard Anacreon din Granville.

Christian Dior (21 ianuarie 1905 – 24 octombrie 1957) a fost un designer de modă francez, având o influență aparte în lumea modei. În urma sponsorizării lui Marcel Boussac, numit și regele textilelor, Cristian Dior, asistent al lui Pierre Balmain, a fondat propria Casă de modă în 1946. Casa dezvăluie strânsa legătură dintre modă și artă, reprezentând pe această cale amprenta personală a lui Christian Dior. Astfel, creațiile sale relaționează atât cu tablouri, piese de mobilier, cât și cu obiectele de artă. Primul butic al său a fost deschis în Avenue Montaigne din Paris.

sursa: pinterest.com

La începutul anului 1947, Christian Dior și Pierre Cardin prezintă prima colecție de modă inspirată din siluetele florilor, fiind intitulată Corolles. Dior a dat naștere unui nou stil: talie marcata, umerași, fuste-corolă și lungi până la gleznă. Astfel, Carmel Snow, de la Harper’s Baazar, defineşte stilul Dior ca The New Look.

Muzeul de Artă Modernă Richard Anacreon din Granville sărbătorește cei 70 de ani de creaţie ai Casei Dior cu o expoziție fascinantă. O colecție impresionantă care prezintă lumea creatorului Chistian Dior și al designerilor de renume care i-au urmat: Yves Saint Laurent, Marc Bohan, Gianfranco Ferré, John Galliano, Raf Simons şi, recent, Maria Grazia Chiuri.

sursa: musee-dior-granville.com

Această expoziție prezintă peste 300 de rochii haute couture, concepute din anul 1947 și continuând până la designul contemporan. Pe lângă aceste piese deosebite, sunt expuse pentru prima dată integral, mai multe documente (ilustraţii, crochiuri, fotografii de reportaj, scrisori, documente publicitare) şi obiecte de modă, precum: pălării, bijuterii, genţi, pantofi și flacoane de parfum.

sursa: pinterest.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol