15 aprilie 2024, 22:31

Căsătorii de o zi, de Dragobete, în inima Munţilor Făgăraş

Îndrăgostiţii pot spune „Da” pentru doar 24 de ore, la Cabana Bârcaciu, din Munţii Făgăraş, în ziua de Dragobete.

Reprezentanţii Consiliului Judeţean Sibiu, prin Programul „Anii Drumeţiei”, transmit că la 1550 de metri altitudine, în Munţii Făgăraş, îndrăgostiţii vor primi un certificat de căsătorie, valabil o singură zi, evenimentul fiind „udat” cu un pahar de afinată atent meşteşugită chiar de cabanierul de la Cabana Bârcaciu, din recolta de afine a anului trecut.

Totul se va întâmpla sâmbără, 24 februarie, de Dragobete, în cadrul unei ieşiri în natură organizată în cadrul Programului Anii Drumeţiei, la care sunt invitaţi atât îndrăgostiţii, cât şi iubitorii potecilor de munte.

„Este un traseu deosebit de frumos, care pleacă de la Cabana Poiana Neamţului şi şerpuieşte până pe muchia Scărişoarei. De la Cabana Bârcaciu, vom urca pe Platoul Scărişoara, loc în care Creasta Făgăraşilor oferă un spectacol de neuitat”, spune Nicoleta Ocneriu, ghid Anii Drumeţiei.

În anul 2022, la Gala Ecoturismului, Cabana Bârcaciu a ocupat a doua poziţie în clasamentul celor mai apreciate cabane montane din judeţul Sibiu.

Pe lângă afinată, turiştii sunt vor fi răspfăţaţi cu renumitul ceai din bujor de munte şi sirop din muguri de brad.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol