16 octombrie 2021, 21:36

Cât de important este să ne curățăm aparatul de aer condiționat

Un device fără de care nu putem rezista în zilele călduroase de vară este aparatul de aer condițioant. Însă câți dintre noi știm cât de important este modul în care-l îngrijim?

Pentru început aparatele de aer condiționat pot păstra particule de polen, de praf și foarte multe bacterii care pot duce în timp la alergii sau afecțiuni respiratorii.

Aparatul de aer condiționat a devenit un device tot mai iubit de oameni și tot mai necesar de exemplu pentru aceia care suferă de probleme cardiace.

Însă trebuie să reținem faptul că cea mai importantă regulă atunci când utilizăm aparatul este să-l curațăm conform indicațiilor specialiștilor. Acest lucru este la fel ca și spălatul pe mâini, foarte important.

Curățarea aparatului trebuie să fie făcută cel puțin o dată pe an dacă acesta este utilizat doar pe timp de vară acest interval crescând în funcție de durata folosirii.

De asemenea un aparat care nu este curățat la timp și pe care-l folosim la câteva luni după o lungă perioadă de pauză poate elimina mirosuri neplăcute sau chiar să declanșeze o serie de afecțiuni.

Conform celor de la observatornews.ro trebuie să ținem cont de faptul că cei mici sunt mult mai predispuși la probleme respiratorii. Așadar, este foarte important să curățăm periodic filtrele, dar și ștergem carcasa de la exterior de praf atunci când facem curățenie.

Sursă foto: blog.romstal.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.