6 august 2020, 1:15

Cate Blanchett împlinește 50 de ani. Cele mai importante roluri intepretate de frumoasa actriță

Cate Blanchett împlinește astăzi frumoasa vârstă de 50 de ani. Celebra actriță este câștigătoare a numeroase premii, printre care două premii Oscar, trei Globuri de Aur, trei premii BAFTA, trei premii Screen Actors Guild, precum și un premiu pentru interpretare feminină (Volpi Cup) în cadrul Festivalului Internațional de Film de la Veneția.

Născută în Melbourne, Victoria, Australia, Cate crește alături de mama și de bunica ei deoarece tatăl se stinge din viață când micuța avea doar 10 ani. A studiat la Institutul Naţional de Arte Dramatice, pe care l-a absolvit în 1992. A debutat în producții teatrale, iar în 1995, a fost nominalizată pentru cea mai bună interpretare feminină pentru rolul său în rolul lui Ophelia în producția „Hamlet”, potrivit imdb.com

A intrat în atenția lumii cinematografice în 1997, în „Paradise Road”. Şi tot în acelaşi an, a atras atenţia audienţei cu interpretarea din „Oscar and Lucinda” (1997), în care a jucat alături de Ralph Fiennes.

Sursa www.flickr.com

A obținut Globul de Aur pentru rolul reginei Elisabeta I în 1999, fiind nominalizată la Oscar la categoria cea mai bună actriţă în rol principal. Acest rol s-a bucurat de un succes imens în palmaresul său, urmând ca în 2007 să îl îmbrățișeze din nou în filmul „Elizabeth: The Golden Age”.

Au urmat roluri în „The Gift” (2000), „Bandits” (2001), „The Shipping News” (2001) şi „Charlotte Gray” (2001). În 2001, a făcut parte din distribuţia trilogiei „Stăpânul inelelor”, serie regizată de Peter Jackson, după opera lui J.R.R. Tolkien, unde a înfăţişat-o pe zâna-elf Galandriel, urmând ca în 2012,  să joace iar acest rol în seria „Hobbitul”.

Sursa www.bustle.com

Succesul i-a fost recunoscut în urma interpretării personajului legendar Katharine Hepburn, în filmul biografic despre Howard Hughes, „Aviatorul” (2004), în regia lui Martin Scorsese. În 2005, Cate Blanchett a fost distinsă cu premiul Oscar pentru rolul secundar interpretat în această peliculă.

Sursa thegreatkh.blogspot.com

Actriţa a fost inclusă de revista ”Time”, în 2007, când a intrat în lista celor ”100 cei mai influenţi oameni din lume”, potrivit site-ului biography.com.

Rolul principal interpretat în „Blue Jasmine” (2013), film regizat de Woody Allen i-a adus lui Cate Blanchett premiul Oscar. Un an mai târziu, a jucat în producţiile ”Carol”, ”Cinderella”, ”Knight of Cups” şi ”Truth” alături de actorii Robert Redford şi Dennis Quaid.

În luna mai 2016, Cate Blanchett a devenit noul ambasador al bunăvoinţei în cadrul Înaltului Comisariat pentru Refugiaţi al Naţiunilor Unite (UNHCR) într-un demers de sensibilizare asupra situaţiei dificile a refugiaţilor, pe fondul crizei fără precedent în domeniul migraţiei.

În 2017, Blanchett s-a întors la un gen mai fantezist, jucând sora mai veche a lui Thor Hela din Thor: Ragnarok. În 2018, ea a jucat în comedia „Heist 8″ cu Sandra Bullock. De asemenea, este prezentă în filmul fantastic „The House with a Clock in Walls”, bazat pe romanul lui John Bellairs din 1973. Anul 2018 a fost anul în care a prezidat juriul celei de-a 71-a ediţii a Festivalului de Film de la Cannes desfăşurat în perioada 8-19 mai.

Cate Blanchett s-a căsătorit în 1997 cu scenaristul Andrew Upton. Împreună au trei băieți, Dashiell John, născut în 2001, Roman Robert. născut în 2004, Ignatius Martin, născut în 2008, şi o fiică adoptată, Edith Vivian Patricia.

Sursa zimbio.com

Foto cover graziame.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.