27 mai 2022, 8:20

Căței și pisoi, vânduți ilegal pe Facebook: „Sunt o mulțime de vânzători fără scrupule”

Organizațiile de caritate pentru animale au avertizat împotriva crescătorilor „extrem de iresponsabili” care vând pisoi și pui de căței pe Facebook, având în vederea creșterea cererii după lockdown.

Potrivit regulilor Facebook, este interzisă vânzarea animalelor între persoane private. Cu toate acestea, o investigație a BBC a descoperit nenumărați câini și pisici vânduți prin intermediul platformei. Organizațiile de caritate au avertizat că animalele ar putea fi bolnave, prea tinere sau ar putea fi o înșelătorie. RSPCA i-a numit pe acești vânzători „extrem de iresponsabili”.

„Știm că există o mulțime de crescători și vânzători fără scrupule care exploatează rețelele sociale și site-urile clasificate pentru a vinde pui și pisoi fără a trezi suspiciuni”, a spus un purtător de cuvânt.

Oamenii ar trebui să ia în considerare adoptarea mai întâi dintr-un centru de salvare sau să urmeze sfaturile sale cu privire la cumpărarea câinilor și pisicilor – inclusiv a vedea unde a fost crescut animalul, a adăugat organizația caritabilă.

O postare făcea publicitate la pisicile „persane cu față de păpușă cu părul lung” drept „gata de plecare” și le cerea cumpărătorilor interesați să ia legătura. Unii pisoi și pui au fost, de asemenea, oferiți pentru „livrare la nivel mondial”.

Facebook a declarat că va investiga postările trimise de BBC și a încurajat utilizatorii să raporteze orice postări de acest gen.

„Nu permitem vânzarea animalelor pe Facebook, inclusiv în grupuri private, iar atunci când găsim acest tip de conținut îl eliminăm”, a adăugat un purtător de cuvânt.

Acest lucru se întâmplă întrucât blocarea coronavirusului a dus la o cerere crescută pentru noile animale de companie. În aprilie, The Kennel Club, una dintre cele mai mari organizații din Marea Britanie pentru protecția câinilor, a declarat că interesul de pui pe site-ul său web s-a dublat între februarie și martie, pe măsură ce au fost anunțate restricțiile. Prețurile pisoilor și cățelușilor vândute online au crescut foarte mult.

Cu toate acestea, serviciul de raportare a înșelătoriei, Action Fraud, a declarat că escrocherii făceau publicitate online cu imagini cu animale de companie de cumpărat și solicitau un depozit de bani, chiar dacă nu aveau niciun animal de vândut. Victimele au pierdut mai mult de 280.000 de lire sterline în două luni, declară serviciul.

Sursă foto: mobilepet.ro


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol