19 noiembrie 2023, 22:46

Caz unic în România: Prelevare de organe de la un pacient de 84 de ani

Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă (SCJU) Târgu Mureş a anunţat efectuarea celei de-a treia prelevări de organe din acest an, premiera constând în faptul că donatorul a fost o femeie de 84 de ani, cel mai vârstnic donator din România.

„Duminică, 20 martie 2022, mai multe echipe de medici de la Târgu Mureş, Bucureşti şi Cluj au realizat încă o intervenţie de prelevare de organe (ficat şi rinichi) de la un pacient aflat in moarte cerebrală la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş. Este vorba despre o femeie de 84 de ani, internată în Secţia Clinică ATI, aceasta fiind cel mai vârstnic donator din România. Ficatul prelevat a fost trimis la Bucureşti, la Institutul Clinic Fundeni, iar rinichii au fost trimişi la Institutul Clinic de Urologie şi Transplant Renal Cluj. Deşi pacienta avea o vârstă înaintată, familia a fost de acord cu prelevarea, transformând astfel moartea unui om drag într-o şansă la viaţă pentru alţi oameni”, a precizat SCJU Târgu Mureş, într-un comunicat de presă.

Din echipa Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş au făcut parte dr. Bianca Grigorescu, asistent Dorin Boca şi coordonatorul regional dr. Oana Pitea.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol