11 aprilie 2021, 7:24

Ce au citit românii în 2020. Doamna Obama stă mai bine decât domnul

Un an bun pentru lectură, am încerca să spunem, fără intenția de a fi ironici. Să vedem ce au citit românii în 2020 și care au fost cel mai bine vândute volume din acest an, la Editura Litera.

 

1. Pacienta tăcută de Alex Michaelides. Un bestseller de neegalat, considerat unul dintre cele mai fascinante thrillere psihologice din ultimii ani. Numit de critici „thrillerul perfect”, romanul spune o poveste inteligentă și șocantă despre un act de violență extrem al unei femei împotriva soțului ei – și despre un terapeut obsedat să descopere motivul din spatele acestui act.

2. Povestea mea de Michelle Obama. Autobiografia fostei Prime Doamne a Statelor Unite ale Americii continuă să stârnească un interes viu printre cititorii din toată lumea, inclusiv, firește, din România. Unde mai pui că s-a vândut chiar mai bine decât volumul soțului.

3. Pământ american de Jeanine Cummins. Cea mai controversată carte a anului 2020, recomandată de Oprah în celebrul său club de lectură. Scrisă cu măiestrie și plină de o umanitate profundă, sfâșietoare, Pământ american este genul de carte care te marchează și te schimbă fundamental, unul dintre cele mai importante romane contemporane.

4. Gândește ca un călugăr de Jay Shetty. O carte extrem de necesară în contextul social actual, scrisă de superstarul social media, gazdă a podcastului #1 On Purpose

5. Darul stelelor de Jojo Moyes. Un nou bestseller în topul preferințelor cititorilor români, semnat de cea mai bună autoare contemporană din Marea Britanie. Cartea se inspiră dintr-o remarcabilă poveste adevărată și ne prezintă cinci femei incredibile, care se vor dovedi la fel de ușor de îndrăgit ca Lou Clark, eroina de neuitat a romanului Înainte să tecunosc.

Ce au citit românii în 2020

6.Vindecarea copilului interior de Stefanie Stahl. O carte-fenomen, vândută în Germania în peste 500 000 de exemplare și tradusă în peste 20 de limbi, care abordează un subiect sensibil pentrutoți: cum să ne redobândim încrederea în sine?

7. Pământul făgăduinței, volumul 1, de Barack Obama. Cea mai așteptată carte de memoriia anului sparge recordurile mondiale de vânzări și este pe cale să devină cea mai vândută carte de memorii a unui fostpreședinte SUA.

8. Dincolo de stele de Kristin Hannah. Un roman emoționant despre iubire, maternitate, pierdere și noi începuturi, care ne amintește că acolo unde există viață există și speranță, iar acolo unde există iubire există și iertare.

9. Cele șapte surori. Sora Furtună (Povestealui Ally) de Lucinda Riley. Volumul preferat de cititori din electrizanta serie a celebrei autoare de bestselleruri. Lucinda Riley, ale cărei cărți au fost traduse în peste 37 de limbi și s-au vândut în peste 20 de milioane de exemplare în toată lumea, fascinează și stârnește de fiecare dată curiozitatea cititorilor cu noi povești pline de aventuri emoționante.

10. Respirație în doi de Nicholas Sparks. Unul dintre cei mai iubiți povestitori ai lumii, ale cărui romane s-au vândut în peste 100 de milioane de exemplare la nivel internațional, intră rapid în topul preferințelor cititorilor cu această nouă carte apărută în premieră în România.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

By using this form you agree with the storage and handling of your data by this website.

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.