23 iulie 2024, 8:34

Ce filme te așteaptă în luna martie 2019

Prim lună din primăvară aduce în atenția cinefililor un număr record de filme europene şi filme de festival. Martie este luna care face legătura cu perioada blockbusterelor de vară, oferindu-ne un film cu prima eroină Marvel în perfectă sincronizare cu Ziua Femeii, alături de alte lungmetraje ce merită vizionate.

Captain Marvel – 8 martie 

Sursa geektyrant.com

Captain Marvel este primul film Marvel cu o femeie în centrul atenţiei şi în acelaşi timp o punte către aşteptatul Avengers: Endgame. Unul dintre marile mistere ale Universului Cinematografic Marvel va fi dezvăluit pe 8 martie, cu siguranţă însoţit de spectaculoasele efecte speciale cu care ne-a obişnuit franciza şi talentul ei de a crea noi lumi şi de a face trimiteri către viitoare aventuri.

Oferta cinematografelor este completată de titluri ce vizează o cu totul altă categorie de public: The Wild Pear Tree/Sub umbra părului sălbatic, cel mai nou film al lui Nuri Bilge Ceylan, documentarul Distanţa dintre mine şi mine, despre poeta Nina Cassian, şi Capernaum, filmul libanez nominalizat anul acesta la Oscar şi câştigătorul Premiului juriului la Cannes în 2018.

Touch Me Not/Nu mă atinge-mă15 martie

Sursa movies.blog.austin360.com

Este un film dificil, care necesită bunăvoinţă şi deschidere din partea spectatorilor, putând să le provoace acestora nevoia de a-şi recalibra poziţia legată de sex, frumuseţe, comunicare, intimitate. Povestea începe cu Laura Benson, o actriţă între două vârste care face terapie pentru a-şi vindeca teama de intimitate, şi va ajunge curând la alte personaje insolite.

Întreaga săptămână rămânem pe teren nehollywoodian: comedia românească Faci sau taci, Ghinionistul, comedia franceză Cu ce ți-am mai greșit noi, Doamne?, animaţia belgiană Corgi, Cățeii reginei şi drama columbiană Păsări călătoare.

Us/Noi – 22 martie

Sursa www.rollingstone.com

După superhitul Get Out, regizorul Jordan Peele propune o nouă premisă bântuitoare: un cuplu şi cei doi copii ajung la casa de vacanţă, sperând să petreacă de minune alături de alţi buni prieteni aflaţi şi ei în concediu. Doar că pe aleea din faţa casei îşi fac apariţia într-o noapte patru siluete. Teroarea începe atunci când eroii îşi dau seama că invadatorii arată exact ca ei, dar au un comportament diferit şi sunt gata să le vină de hac.

Dumbo29 martie

Sursa youtube.ro

Bazat pe animaţia lui Walt Disney, acest film regizat de Tim Burton ne poartă în lumea circului pentru a spune povestea unui mic elefant născut cu urechi gigantice. Poate că toţi râd la început de el, dar mare le va fi mirarea când micul Dumbo îşi va întinde la un moment dat… urechile şi va începe să zboare!

Materialul integral se regăsește aici.


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol