10 decembrie 2023, 18:09

Ce gătim astăzi? Cele mai bune 5 feluri de mâncare din lume

Vrei să încerci o mâncare nouă și una dintre cele mai apreciate din lume?

Iată un top 5 cu cele mai bune mâncăruri din lume:

1. Massaman curry, Thailanda – este un fel de mâncare thailandez, se spune că ar fi regele mâncărurilor de tip ”curry” și se gătește cu orice fel de carne. Diferența ar consta în condimentele folosite la pasta de curry, care fac massaman curry cu adevărat specială.

2. Pizza napoletană – se știe că cea mai bună pizza din lume este în Italia. Pizza originală napoletană se bazează pe simplitate, se gătește doar în cuptoare cu lemne și folosește sare de mare, făină de gâu de calitate superioară, trei tipuri de roșii proaspete, iar aluatul este rulat manual, arată travelzoom.ro.

3. Penang assam laksa, Malaysia – este un fel de mâncare cunoscut în Malaysia. Sortimentul este o pastă de pește picant-acrișoară cu tăieței și are un ingredient esențial – tamarind-ul.

4. Sushi, Japonia-  este cel mai cunoscut fel de mâncare. O combinație savuroasă dintre orez, pește crud sau gătit, legume și alge, în acord cu reputația de mâncare sănătoasă, sushi și-a făcut apariția în ultimii ani și în nutriția noastră.

5. Rața din Peking, China- scretul acestui fel de mâncare este glazura în care este învelită rața. Friptă la foc mic în cuptor, crocantă, pielea de pe rața de Peking este atât de bună încât restaurantele autentice servesc mai multă piele decât carne.

sursa foto: connoisseurusveg.com


ARTICOLE ASEMĂNĂTOARE

Comentariile sunt oprite pentru acest articol